avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze de confidentialitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze de confidentialitate

Buna seara,

Cum arata aceste clauze de confidentialitate avand o baza legislativa?Pot fi introduse in contractul de colaborare sau reprezentare(imobiliara in cazul meu) sau ar trebui act aditional?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:34, 18 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-un contract puteti introduce orice clauza doriti sub rezerva acceptarii de catre cealalta parte. Din punct de vedere al formei, actul aditional sau includerea in contract au ceeasi putere, daca sunt asumate de aceleasi parti. E important insa sa definiti care sunt informatiile confidentiale si care este durata lor, cum vor fi folosite, care sunt sanctiunile pentru divulgare, garantiile, etc.
Cat despre negocierile preliminare, e cam la fel:
NCC Art 1184: Obligaţia de confidenţialitate în negocierile precontractuale
Când o informaţie confidenţială este comunicată de către o parte în cursul negocierilor, cealaltă parte este ţinută să nu o divulge şi să nu o folosească în interes propriu, indiferent dacă se încheie sau nu contractul. Încălcarea acestei obligaţii atrage răspunderea părţii în culpă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate andreeababy andreeababy Buna seara, Exista vreo prevedere legala despre clauza de confidentialitate? Am un contract de prestari servicii hoteliere semnat intre hotel si agentie de ... (vezi toată discuția)
Oferta art. 1188 ncc ContSters371700 ContSters371700 Stie cineva, oferta de a contracta da nastere unei inalienabilitati subintelese ca in cazul pactului de optiune?#-o (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate Canceu Canceu Buna ziua, la contractul individual de munca am o un act aditional in care este precizata urmatoarea clauza: \\"salariatul se va obliga ca timp de cel putin 3 ... (vezi toată discuția)