Buna ma numesc Irina si am firma dar nu are activitate,am infiintato anul trecut.A trebuit sa plec din tara si am lasat asa fara activitate prezendind contabila actele in fiecare trimestru.Surpriza mea a fost cand am fost informata ca trebuie sa platesc 500 pe an fara a avea activitate,am platit primul trimestru,dar in acest moment nu am intentia de a ma intoarce in tara¿ ce trebuie sa fac ca sa nu mai platesc?sau ¿ce se intimpla daca nu platesc impozitul forfetar?multumesc
Asa cum s-a specificat recomand sa suspendati activitatea firmei la registrul comertului, intradevar proiblema este ca se plateste aceasta suspendare, iar de la momentul la care depuneti cererea de suspendare , nu mai datorati impozit.
Puteti mandata pe cineva sa faca aceste demersuri, prin imputernicire data prin consulat pentru toate aspectele ce tin de suspendarea activitatii societatii.
Consecinta - neplata unui impozit, taxa datorata va genera ulterior ( fara a mai pune in discutie majorarile de intarziere ) o executare silita din partea fiscului .
O posibilitate in care sa va fie indiferent acest fapt, ar fi situatia in care nu realizati nici un venit evidentiat prin banci in Romania ori sa nu aveti nici un bun ca asociat si administrator si sa va fie indiferent aproximativ 6 ani de executarea fiscului .
Ori o dizolvati prin instanta, defiintand actul prin care societatea a facut dovada sediului .