avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!!
am primit o citatie prin care sunt instiintata ca tatal copilului nu este cel biologic,(eu avand unele dubii)!copilul,are aproape 7 ani,este o fetita,dar pana acum nu au existat nici un fel de discutii privind paterniatea!precizez ca suntem divortati de un an timp in care el nu a vizitat fetita foarte des,iar pensia alimentara nu e platita din mai!
din testul de paternitate a reesit ca nu este el tatal biologic!
ce sa fac???
orice raspuns e bine venit,pentru ca eu acum sunt la pamant
va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
cristinaioana, utilizator
problema e ca fetita il iubeste foarte mult,sufera pentru faptul ca nu o cauta,nu o suna,ma lupt din rasputeri sa fiu si mama si tata in acelasi timp...nu am cum...!
acum sunt intr-o relatie,iar cel cu care sunt incearca sa i ofere dragostea de care are nevoie,dar ea nu accepta,tatal ei e cel mai bun!
cum ai sa-i explic peste ceva timp absenta totala,ea in sufletul ei mic si nevinovat nu intelege nimic.
iar pentru cat sufera fetita si prin ce trece, nu pot sa iert...
Nu ai ce ierta altuia...cam cum crezi ca se simte fostul tau sot gandindu-se
ca atatia ani a stat langa o sotie adultera care i-a mai si facut un copil cu altul pe care l-a crescut ca fiind al lui?
Trebuia un NU sexului cu alt barbat decat sotul tau, sau un NU sexului neprotejat sau macar un NU sarcinii nefiind sigura al cui poate fi copilul...un singur nu al tau din astea trei ar fi facut sa nu fii in situatia asta pe care tu singura ai numit-o penibila, ranind pe toti din jurul tau ,si nu in ultimul rand, si pe tine!
Daca-ti asumi vina vei avea si puterea de a merge mai departe...
Pe de alta parte, tatal biologic are dreptul de a sti de existenta fetitei si ar fi bine sa-i spui.Lasa-l pe el sa hotarasca ce vrea in situatia asta!
Asta-i sfatul meu, tu hotarasti ce vei face, fiecare are dreptul sa-si traiasca viata asa cum crede de cuviinta...dar ai in vedere ca dreptul fiecaruia se intinde pana la a incalca dreptul altuia!
Desi ne aflam aici pentru a va oferi doar solutii juridice , nu sa va judecam pe dvs. pentru trecut si pentru actiunile dvs, totusi, sfaturile primite de la colegi consider ca sunt binevenite. As mai spune si eu ca nu ar trebui sa il condamnati pe fostul sot pentru a fi cerut testul de paternitate. Probabil ca la un moment dat el a simtit , cautand anumite trasaturi ale fetitei , ca nu exista unele comune. Este vorba de orgoliu poate , s-a simtit ranit si nesigur, de aceea a procedat asa. Totusi, tind sa cred faptul ca atsamentul fata de fetita nu are cum sa se fi epuizat total. Sunt ani in care au convietuit si in care s-au creat legaturi ce ar putea fi indestructibile. Lasati timpul sa decida care va fi si daca va ma iexista o relatie intre fetita si tata. Explicati-i ei, atat cat va pricepeti mai bine , ca tatal o iubeste , dar ca este doar suparat pe dvs. si de aceea prefera sa stea departe. Incercati sa il inlocuiti , sa va substituiti lui , dedicandu-va ei si nu risipindu-va energia in alte relatii . O veti rani si mai tare incercand sa o atasati de alt barbat , fara a avea certitudinea ca macar acesta ii va putea fi tata pe mai departe.
Si eu spun ca nu are rost , decat din motive pur financiare, sa il cautati pe tatal biologic. Acesta va fi , in mod cert, doar un strain pentru fetita dvs.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Ar trebui sa invatati ca nu puteti controla vietile altora la nesfarsit. Spuneti ca nu ati stiut ca fostul sot nu e tatal biologic si acum sunteti trasnita sa aflati ca acesta a facut testul de paternitate. Ba ati stiut, doamna, o femeie stie intotdeauna cine este tatal copilului ei. L-ati mintit timp de 7 ani si dupa ce a plecat din aceasta casnicie ati vrut in continuare mai mult de la el. Sunt convinsa ca testul de paternitate l-a facut sub presiunea pretentiilor Dv.
Acum vreti "sa-l distrugeti". Adica de ce sa-l distrugeti? Ne asezati in fata simtamintele copilului. Va folositi, doamna, de aceste sentimente si asta e un lucru foarte rau.
Pe tatal biologic nu vreti sa-l deranjati in fericirea lui. De unde stiti cum va reactiona?. E normal sa-l instiintati.
Pe fostul sot vreti sa-l distrugeti, nu pentru ca ati divortat, ci pentru ca v-a aratat ca stie ceea ce i-ati ascuns atatia ani si intelege sa-si refaca viata.
Pe copil l-ati varat intr-o noua relatie cu prietenul de-l aveti acum, fara ca sa se fi vindecat rana despartirii de tatal pe care il stia.
Pe noul prieten vreti sa-l acomodati cu un copil inca nevindecat sufleteste.
Adunati-va, doamna, si lasati-i pe ceilalti sa decida si ce vor ei, nu va mai arogati dreptul de a dirija vietile oamenilor. O sa v-o risipiti pe-a Dv. tot dirijandu-i pe altii si umbland sa-i distrugeti pe cei care nu va fac pe plac.
Propun sa incetam analizele personale, nu cred ca folosesc si cu siguranta sunt nejuridice.

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)