avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Titlu executoriu emis de ANAF pentru nedepunere D300. ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Titlu executoriu emis de ANAF pentru nedepunere D300. Deși avem ordinele de plată și balanțele care dovedesc că am plătit, ni se cer recipisele de la depunere și nu le găsim. Cum putem scăpa din acest cerc vicios?

Buna ziua
Pentru luna mai 2018 s-au achitat toate impozitele inclusiv cel de TVA.
Declaratiile au fost depuse pe 19.-06.2018 pt luna mai 2018. In urmatoarele luni au fost depuse de asemenea si platile efectuate. In data de 06.11.2018 dupa ce am intrat in cont cu semnatura digitala observam ca avem un titlu executoriu deoarece nu fusese depus declaratia 300 pt TVA aferent lunii mai 2018. Alta modalitate de instiintare nu a fost folosita. Dupa audienta de la organul fiscal ni s-a spus ca daca aducem recipisele emise la depunerea declaratiilor nu ne mai executa silit. Din pacate dupa ce am scotocit toata arhiva nu am gasit aceste acte. Cum putem scapa din acest cerc vicios? Consideram ca odata ce am platiti , avem ordinele de plata, balantele din contabilitate etc. ar trebui sa avem crezare.
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 08:57, 28 Noiembrie 2018
Din pacate organul fiscal are dreptate, nu dvs. Nu puteti face nimic.
Buna seara. Ce va impiedica sa depuneti acum online declaratia 300 aferenta lunii mai 2018?
Buna seara
Am depus decl 300 pt mai in urma cu 2 zile. Am fost azi la discutii cu sef anaf si mi a zis ca degeaba. Singura posibilitate sa scapam este sa le prezentam recipisele cu depunerea din iunie. Stau si ma ibtreb ca trebuie sa ai grija de aceste recipise mai mult decat de o
comoara

Constantin Vera a scris:

Buna seara. Ce va impiedica sa depuneti acum online declaratia 300 aferenta lunii mai 2018?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu apare in fisa sintetica pe platitor inseamna ca nu ati depus-o.
Neata. Eu personal, am primit somatie plus titlu exec. ptr o societate cu datorii. Ulterior, deoarece situatia s-a reglat prin plata taxelor in cele 15 zile din somatie, nu au blocat conturile. Ptr recipisa luati cel mult o amenda dar nu blocati banii din cont.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Constantin Vera, Contabil

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pe anul 2010 pentru pfa snow_white snow_white Va rog frumos sa imi spuneti care sunt obligatiile fiscale pentru PFA pe anul 2010. Ce declaratii trebuie depuse, ce taxe trebuie platite si pana la ce data? ... (vezi toată discuția)
Analiza fisei pe platitor a unei societati laurentiu-tns laurentiu-tns Buna ziua Acum vreo 6 ani am preluat o firma cu intentia de a-i continua activitatea. Dupa preluare s-au gasit niste datorii care au fost platite pe ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata-declaratia 300 andreea20ro andreea20ro buna ziua,daca o firma a fost suspendata la ONRC si s-a primit de la ANAF adresa ca nu mai este platitor de TVA mai trebuie depusa declaratia 300? multumesc ... (vezi toată discuția)