avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Coasigurat

Buna ziua. Poate o persoana care este pensionara si asigurata in sistemul public de sanatate sa aiba o fiica (nu minora, dar care nu realizeaza venituri) coasigurat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra Nico , utilizator 20:53, 10 Decembrie 2018
Buna seara,


Pentru a putea plati CASS si a fi asigurate timp de 12 luni in sistemul sanitar public, persoanele fara venituri pot depune oricand declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Asigurarea devine efectiva din momentul depunerii declaratiei, potrivit legislatiei fiscale, dar este necesara si incheierea unui contract de asigurare la casa de sanatate.

Mergeti in prima faza la casa de sanatate, confirmati cu dansii incheierea contractului de sanatate si apoi depuneti declaratia online.

De la 01.01.2019 se modifica si salariul minim si difera baza de calcul pentru cele 6 salarii minime la care se aplica 10% (va fi 2080 sau 2350 in functie de studii).De aceea confirmarea oficiala ptr baza de calcul corecta ar trebui sa vina de la casa de sanatate si ANAF.
Inteleg ca primul pas ar trebui sa fie la Casa de Asigurari nu la Anaf pentru a depune declaratia? Cei de la Asigurari sanatate Constanta imi spuneau exact invers. Cum imi recomandati din experienta Dvs? Multumesc
Buna dimineata. E mai logic sa mergeti la Anaf in prima faza. Ii rugati sa va comunice suma de plata. Sa ne povestiti si noua cum s- a rezolvat.
Buna dimineata. E mai logic sa mergeti la Anaf in prima faza. Ii rugati sa va comunice suma de plata. Sa ne povestiti si noua cum s- a rezolvat.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cass persoane fara venit mariana genoiu mariana genoiu Buna ziua. Am si eu un prieten care vrea sa se asigure medical si sa obtina cardul de sanatate dar nu stim care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmam. Daca ... (vezi toată discuția)
Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia unica kun.ovidiu kun.ovidiu In declaratia unica la obiect de activitate principal;alte activitati profesionale si stiintifice,categoria venit-prestari servicii cu venit in sistem real sub ... (vezi toată discuția)