avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatului atunci cand este concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatului atunci cand este concediat

Buna ziua,
Azi am fost informata ca firma nu isi mai permite sa plateasca salariile, si prin urmare trebuie sa imi dau demisia. Care sunt drepturile mele? Daca semnez demisia, mai pot beneficia de somaj? Sau exista vreo lege care sa oblige firma sa imi plateasca compansatorii?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:28, 28 Noiembrie 2018
Incetarea c.i.m. cu ce articol se va face ?
Exista vreo lege legata de salariile compensatorii? Sau trebuie sa fie trecute pe
contractul de munca
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
andreeeea123, utilizator
Din pacate nu stim asta, maine vom afla. Trebuie sa se faca printr-un anumit articol?
1. Art. 17 Legea 76/2002
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

2. Acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in regulamnetul intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.
Iar daca in contract nu este trecut nimic legat de aceste compensatii?

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii sau somaj ? tudorg86 tudorg86 Buna ziua, Citez \\"Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu acordul partilor la cererea angajatului luiza_omer luiza_omer Buna ziua, Lucrez in actualul loc de munca de 14 ani.CCM prevede plata a 6 salarii compensatorii in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului. ... (vezi toată discuția)
Se inchide agentia, trebuie sa-mi dau demisia? GluPix GluPix Buna, Agentia unde lucrez (de 2 luni) urmeaza sa se inchida in 2 zile. Nu au anuntat nimic, doar a sunat si a zis ca peste 2 zile sa vin sa-mi semnez ... (vezi toată discuția)