Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul și s-a izbit în mașină mea, parcată regulamentar. Am probleme cu asigurătorul celui care m-a lovit, trebuia să fac două dosare de daună?
Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul (50m) și s-a izbit în mașină mea, care era parcata regulamentar. Asigurările vor sa ma plătească doar 50%, zicând ca vina aparține și celeilalte, care a rămas pe loc, considerând-o vinovata de producerea incidentului. Eu am făcut dosar de dauna la asigurătorul mașinii care m-a lovit. Trebuia sa fac doua dosare de dauna?
Din informatiile furnizate am inteles ca un autoturism, nepastrand distanta corespunzatoare intre autoturisme, a intrat in coliziune cu un autoturism care circula in fata. In urma coliziunii autoturismul lovit in aceasta coliziune a fost proiectat pe contrasens. In aceasta situatie imi este foarte greu sa cred ca autoturismul care a lovit si-a pastrat directia de deplasare.. Acesta si-a schimbat drectia de deplasare si, este posibil, ca sa se fi rotit pe carosabil. Conducatorul autoturismului care a lovit nu a mai avut controlul volanului. In deplasarea autoturismului care a lovit in vitutea inertiei a lovit si autoturismul dvs. In asemenea conditii este vorba de un singur accident dde circulatie, vinovat fiind in exclusivitate conducatorul primului autoturism (care a lovit), iar daunele produse celorlalte doua autoturisme sunt platite de asiguratorul autoturismului care a lovit prima data.
ing. Ioan Ciobanu
P.S.
Domnule Paun Costica,
Probabil ca nu v-ati configurat complet contul Dvs. si din aceasta cauza nu pot sa va trimit un mesaj privat. Va rog sa-mi trimiteti Dvs. un mesaj privat cu datele de contact intrucat, pentru formularea unei opinii complete si reale am nevoie de unele informatii care nu se pot posta pe forum (schite, fotografii etc.). Cu multumiri!
Domnule Demos, incetati va rog sa dati informatii eronate, fara a cunoaste exact ce spuneti. Adica, scuzati-ma, dar vorbiti prostii, si va dati cu parerea, nu numai aici, ci si pe alte subiecte.
Domnule Paun, din ce spuneti dvs, accidentul s-a produs ca urmare a ciocnirii dintre doua vehicule, iar unul dintre acestea a fost proiectat in al dvs. Politia v-a inmanat o adresa catre asiguratorii celor 2 autovehicule, din care reiese culpa, in termeni populari (unele sectii de politie inca folosesc aceasta denumire) se numeste Anexa 2, si se elibereaza atunci cand se deschide un dosar de cercetare penala (in acest caz, politia nemai putand intocmi proces verbal de contraventie). Chiar daca nu descrie modul de producere al evenimentului, cu acest document impreuna cu autorizatia de reparatie va puteti adresa asiguratorului. Din ce spuneti dvs, in "anexa 2" se mentioneaza faptul ca din primele cercetari vina apartine ambilor conducatori auto, in acest caz dvs fiind nevoit sa va adresati ambilor asigurari pentru a obtine 100% din despagubire. Chiar daca v-ati adresat unuia deja, si masina a fost incadrata la dauna totala, dvs veti primi 50% din aceasta suma, ceilalti 50% primindu-i de la asiguratorul celuilalt autovehicul.
Domnule Demos, incetati sa dati informatii eronate, acest forum este cunoscut ca fiind unul cu niste raspunsuri exacte si la subiect, nu cu discutii de parcari, sau cu tot felul de oameni care isi dau cu parerea. Lucrez de 10 ani in domeniul asigurarilor, mai exact in daune, si baliverne mai mari ca cele spuse de dvs mai rar am intalnit. Omul va spune ca a fost accident care a necesitat interventia politiei/pompierilor/ambulantei si dvs il intrebati daca a completat formularul de constatare cu soferul care l-a lovit. Inca o data, va rog abtineti-va. Va multumesc !
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ionescumarian
Bunul simt si regulile de functionare ale site-ului nu permit iesiri de tipul, va citez: "vorbiti prostii", aveti dreptul sa fiti politicos (daca cunoasteti acest concept) si sa afirmati ca nu sunteti de acord cu opiniile mele!
Nu avem o descriere clara a accidentului, nu avem o schita a acestuia, putem face supozitii ca ceea ce detine utilizatorul ca document din partea politiei este o "anexa 2"!
Utilizatorul a incercat sa transmita documente pentru a permite o analiza obiectiva.
Din pacate, nimeni pe acest site nu i-a furnizat o procedura de transmisie de documente garantand anonimatul.
Singurul contributor care a incercat, pana acum, sa iasa din aceasta situatie artistica este Dl. Ioan CIOBANU.
Dansul a fost cel care a folosit conditionalul si a incercat sa indrume utilizatorul spre indeplinirea unor conditii minimale pt a permite o analiza obiectiva a subiectului.
Respect.
Ceea ce dvs calificati de "raspunsuri exacte si la subiect" in conditiile in care nu puteti face decat supozitii sunt vorbe (vantul se ocupa)!
Pacat ca in 10 ani de activitate nu ati reusit sa va educati spiritul pt a putea face proba de un pic de carism in tratamentul spetelor.
Stimate utilizator @Paun costica
Mai jos, informatii si proceduri pt transmitere, IN MOD ANONIM, de documente care vor putea permite o analiza obiectiva din partea tuturor celor care doresc in mod sincer sa va ajute:
1) Cateva site-uri care ofera un spatiu gratuit de stocaj de documente :
-Google Drive – nr. 1 in stocarea pozelor. Oferă spațiu nelimitat dacă alegeți ca acestea să fie comprimate. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-Dropbox – 2GB spațiu pentru stocare, suport MS Office 365. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-Mega – 50 GB spațiu pentru stocare.
-pCloud – 20GB spațiu pentru stocare cu posibilitate de extindere prin recomandări.
-Cloud Hosting - oferă 10GB.
-Yandex.Disk – 10GB spațiu pentru stocare Are și aplicație pentru diverse platforme mobile.
-hubiC – 25 GB gratuit. Există și aplicație dedicată pentru Windows și Linux.
-OneDrive (SkyDrive) de Microsoft. 5 GB spațiu pentru stocare.
2) Procedura de transmitere ANONIMA de documente ANONIME (initiativa de a iesi din anonimat va apatine si este recomandata numai atunci cand cautati pe site un avocat, un consilier, etc…).
a) Se creeaza un cont anonim pe unul din site-urile de mai sus ;
b) Se scaneaza sau fotografiaza documentele anonime (deci se oculteaza datele personale din documentele respective) ;
c) Se incarca scan-urile si/sau fotografiile documentelor pe site-ul respectiv ;
d) Se copiaza link-ul spre site-ul si documentele in cauza :
e) Se posteaza pe site-ul avocatnet.ro pe speta deschisa de dvs link-ul de mai sus.
Dl Paun Costica a pus o intrebare foarte simpla, trebuie sa se adreseze ambilor asiguratori ? Raspunsul este la fel de simplu: DA. Dvs de la aceasta intrebare simpla, ati ajuns sa explicati cum functioneaza internetul.
Nu trebuie mai multe detalii decat cele relatate mai sus, pentru a putea avea o vedere de ansamblu a evenimentului petrecut. Este un caz clasic, foarte simplu, se intampla cel putin 2-3 pe zi in Bucuresti, si nu trebuie facute atatea discutii si nici cerute documente pe mail/cloud/posta romana etc.
Desi pentru dvs informatiile prezentate de dl Paun par evazive sau incomplete, pentru o persoana cu experienta care lucreaza zi de zi cu astfel de cazuri, este ceva banal. Nu trebuie o descriere exacta cu termeni de genul "autovehicul proiectat, eveniment rutier protcolat de politie" sau cine stie ce alte denumiri, pentru ca pur si simplu persoana care a cerut lamuriri nu este specialist in astfel de cazuri pentru a folosi termeni specifici, ci foloseste formulare proprie, a unui om normal care nu activeaza in domeniu. Pentru un specialist este suficienta aceasta formulare, pentru ca bazandu-se pe experienta intelege ce s-a intamplat (este suficienta descrierea "Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul (50m) și s-a izbit în mașină mea") .
Pentru ca ati adus vorba, Dl Ioan Ciobanu a dat un raspuns foarte profesionist, dar din punctul dansului de vedere (acesta fiind expert judiciar). Acum, sunt curios, dvs ati citit sau vazut macar o data vreo expertiza judiciara?
Am spus ca vorbiti prostii, pentru ca nu este primul subiect pe care avem acest gen de discutie, si am mai vazut si altele peste care am trecut cu vederea, dar dvs insistati prea mult in a acorda informatii total eronate si a indruma oamenii total gresit.
Dle Paun Costica, cazul dvs este unul foarte simplu :
- deschideti dosare de dauna la ambele societati la care sunt asigurati cei doi vinovati de accident
- despagubirea o veti primi 100% dar cate 50% de la fiecare asigurator in parte
- documentul pe care il aveti (anexa 2), impreuna cu autorizatia de reparatie sunt suficiente, cu mentiunea ca din acestea sa reiasa culpa asiguratilor (din ce ati relatat mai sus, reise) cat si alcoolemia conducatorilor auto,chiar daca nu este descris modul de producere al evenimentului (daca doresc detalii, asiguratorii vor solicita catre politie prin adrese oficiale).
Nu este nimic complicat, asiguratorii se confrunta zilnic cu astfel de cazuri.
Dle Demos, va rog sa va abtineti in a da raspunsuri bazate doar pe discutii de parcare sau de colt de bloc, indrumati oamenii total gresit, cereti inutil documente, scazand credibilitatea acestui forum. Va multumesc
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru o mult pretioasa informatie!
In analiza si stabilirea circumstantelor unui accident pot exista mai multe puncte de vedere, e buuuna, este legendara, mioritica!!!
Cel al politiei, in mod cert, cel al Dl-ului Ciobanu, cel al asiguratorilor, mai raman parcarile care va plac atat de mult si garlele.
Acolo unde asiguratorii pot sa interpreteze legea in functie de "punctul lor de vedere" sa nu ne mai miram ca exista atatea reclamatii si procese in instante impotriva acestora!!!
Privati experta dvs analiza de un detaliu al spetei, citez utilizatorul: "A zis ca în loc sa frâneze, a accelerat, s-a panicat și a întrat în mașină mea, aruncând-o la câțiva metri."
Dar de ce sa cerem detalii, sa incercam sa intelegem circumstantele accidentului cand suntem experti in propriile noastre pareri.
La curiozitatile dvs va raspund: execut la cererea instantelor penale, civile si comerciale expertize judiciare la un nivel mult mai complex decat cel prezentat in speta!
In domeniul meu de expertiza precizia termenilor, coerenta argumentelor, prezentarea logica si coerenta a circumstantelor care au condus la starea de fapt, permit constructia unor concluzii.
Profesionalismul nu-mi permite sa prezint organului de justitie care m-a misionat un dosar cu concluzii care lasa cea mai mica umbra de indoiala.
Cand veti ajunge la nivelul meu (2 contestatii pt 364 expertize judiciare realizate) mai vorbim.
A propos, asiguratorul meu pe activitatea de expertiza judiciara mi-a tot redus prima de asigurare pana cand am ajuns la jumatate (pentru acelas nivel de garantii profesionale ca cel initial).
Dar asta este o alta poveste, cu un adevarat asigurator!