Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce taxe sunt la pfa dacă intr-un an de zile nu am activitate decât o luna de zile

Bună ziua vreau sa înființeze un pfa și am activitate doar luna martie cu martisor restul anului nu ,cumva procedez Cum plătesc doar luna cu activitate sau Cum, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ciuca gigi , utilizator 18:50, 10 Decembrie 2018
O sa depuneti declaratia unica undeva prin ianuarie sau februarie (daca va infiintati ca pfa in anuarie 2019) dar nu mi tarziu de 30 de zile de la infiintarea la registrul comertului. In aceasta declaratie veti trece ce venituri si cheltuieli estimati ca veti inregistra in anul 2019 si fata de acestea veti plati impozit pe venit 10% aplicat la venitul net. Deci nu conteaza daca venitul net (venit brut platit- cheltuieli deductibile platite) este realizat in una, in cinci sau in toate cele 12 luni ale anului. Va trebui sa plaiti si contributii sociale doar daca venitul net este peste valoarea plafonului a 12 salaii minime brute pe economie din cel an, cea cenu cred ca se va intampa la dumneavoastra. Nu faceti achizitii decat cu factura si nu platiti nimic pana nu aveti infiintat pfa-ul la registru comertului si la finante pentru a putea trece acele valori in contabilitate.
Mulțumesc dnu George Neagu Sărbători fericite!
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc cas si cass 00Monica42 00Monica42 Sunt angajat la o firma de unde iau salariul si care imi plătește contribuțiile sociale . Am un apartament inchiriat, pe tot anul 2018,cu contract si o ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)