avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nascut in Belgia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nascut in Belgia

Buna ziua .
Verisoara mea e casatorita ,a nascut in Belgia si pentru ca nu avea apostila pe certificatul de casatorie nu au recunoscut actul si au trecut in dreptul tatalui liniuta . La ambasada i s-a dat foaie de calatorie si in Romania i s-a spus ca nu mai poate sa paraseasca tara cu copilul ca nu i se poate elibera certificat de nastere romanesc pana nu i se elibereaza din Belgia cel cu tatal . Dar primaria din Bruxelles spune ca doar in tribunal se poate reface . Din cate stiu eu legea din Romania spune ca un copil nascut in timpul casatoriei are trecuti ambii parinti . Am intrebat la Primaria Galati daca vine si tatal si recunoaste copilul daca se poate face certificat Romanesc . Acestia refuza . Ce e de facut . Tin sa mentionez ca bebe are 2 luni si ca in Belgia actele in tribunal dureaza in jur de 6-7 luni . Ce ar trebuii sa faca in acest timp ?
Cel mai recent răspuns: MihaMo , utilizator 00:02, 12 Decembrie 2018
Tot in instanta, inregistrarea tardiva a nasterii, dar dureaza poate si mai mult.
In acest timp mama si copilul raman blocati in Romania ?
Da, dacă nu reușește sa și facă certificatul de naștere.
Sa facă o cerere scrisă la Starea Civilă și sa obțină un refuz in scris , apoi mergeți in instanța
Multumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-pensie alimentara ContSters184533 ContSters184533 Buna ziua tuturor. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am incheiat in 26 iulie 2008 casatorie in Bruxelles cu cetatean roman, cu rezidenta in Belgia, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere copil nascut in cipru kontrolitza kontrolitza Buna ziua, am o intrebare legata de transcriera cetificatului de nastere cipriot al baietelului meu. 1. Sunt casatorita cu tatal copilului si puram amandoi ... (vezi toată discuția)
Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)