avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat din Germania, fără să văd în acel ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat din Germania, fără să văd în acel moment, un auto declarat furat în 2009. L-am înregistrat la fisc dar nu am continuat și la poliție, ce pot face ca s-o înmatriculez?

Buna ziua.Am cumparat un auto cu mentiunea in talon la observatii AUTO DECLARAT FURAT IN GERMANIA . Nu am vazut asta la cumparare .Am declarat masina la financiar la mine dar nu am mai continuat si la politie de teama sa nu patesc ceva.Ce pot face?Masina e la mine de 2 ani.Am inteles ca problema cu ea a fost in 2009.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DragosJam , utilizator 22:22, 16 Decembrie 2018
Va confruntati cu situatie delicata si consecintele neatentiei la analizarea documentelor care insoteau vehicolul
Daca pe talon este consemnat auto declarat furat,inseamna ca acesta se afla in baza de date internationala si concret nu veti putea masina inmatricula in Romania
In momentul in care veti solicita autentificarea si verificarea la RAR aceasta va retine automat documentele autoturismului si va dispune indisponibilizarea acestuia
Ce fel de document de achizitie auto ati incheiat in conditiile in care pe talon este consemnat declarat furat ?
Daca vehiculul este inregistrat in baza de date a vehiculelor declarate furate de catre proprietarii acestora pe cale de consecinta ,nu va aflati nici in posesia certificatului fiscal,si atunci se pune firesc intrebarea unde si cine a putut incheia documente tranzactionare drept de proprietate auto aflat in situatia mentionata
Respectivul de la care am cumparat masina mi-a facut contract de vanzare cumparare intre mine si proprietarul din acte.Fiscal la momentul acela mi-a dat,fiscal pe numele celui din actele masinii.Eu declarat masina la financiar,am luat amenzi cu ea,i-am facut itp si asigurare in mai multe randuri si nu a fost nici o problema.E posibil sa se fi prescris ?DIn cate am inteles proprietarul sa judecat si a castigat procesul e o cumparese din germania iar vanzatorul de acolo a dat-o furata pentru a incasa asigurarea .asta prin 2009 .
Persoana cu care ati incheiat contractul de vanzare cumparare a depus procura incheiata de catre proprietarul vehiculului ?
Exista procedura speciala pentru inregistrarea vehiculelor furate si la fel pentru radierea din evidenta a vehiculelor furate
Baza de date a vehiculelor furate se poate modifica numai prin prezentarea de documente legale
Atat timp cat pe talon era consemnat vehicul furat,cum ati realizat ITP ?
Din precizarile dv rezulta ca circulati cu documentele vechiului proprietar
Conform dispozitii in vigoare va asumati riscuri sa circulati pe drumurile publice cu vehicul fara a detine documente pe numele dv sau procura din partea proprietarului din actele care insotesc vehiculul
Nu. Da circul pe vechiul proprietar care nu este nici o contraventie sau infractiune .Dupa legea noua din mai 2018 figura cu auto care nu a perfectionat actele de vanzare cumparare.Am facut ipt acum cateva zile,asigurare etc.Am fost si oprit de politie care mi-au spus de observatia din talon daca stiu de ea si am spus ca da .au zis doar ca nu pot parasi tara. Si am fost oprit si de politia capitalei si in Constanta si in Valcea. Deci cineva nu intelege clar legea. Faptul ca mergi cu un auto la care nu ai perfectionat actele nu e chiar ilegal. Contraventie la legea care spunea ca auto trebuiesc inmatriculate in 30 de zile de la vanzare e din mai 2018 iar aceasta nu lucreaza pentru auto vandute in 2016 si nici nu lucreaza retroactiv. Eu sunt cumparator de buna credinta,inselat chiar.e vreo sansa in instanta daca deschid proces?imi puteti recomanda un avocat care sa se ocupe de cazul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fiscala Dan 1994 Dan 1994 buna. am cumparat o masina de la un nene care spune ca fiscalul e la proprietara si ca el a trecu pe el masina la impozit pentru ca este persoara cu handicap ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru auto SilvianD SilvianD Buna seara! Am cumparat un auto BMW 320d e46, din 2004, de la verisoara mea, care il cumparase de la firma prietenului ei. Am facut contract de V-C, am lasat ... (vezi toată discuția)
Mașina veche vanduta alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna, seara, va rog sa ma ajutați cu un răspuns. In 2015 am facut o procura cu un domn sa ma reprezinte in vederea radierii mașinii si sa o scoată din ... (vezi toată discuția)