avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare grad de handicap

De ce casa de pensii din Râmnicu Vâlcea nu ia în seamă decizia de neconstituționalitate 632/2018 a CCR privind dispozițiile art.58din legea nr263/2010.Menționez ca a fost publicata in monitorul oficial. CCR constata ca sintagma de preexistent calității de asigurat cuprinsa în art 58 din legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice este neconstituțională. Menționez ca sunt persoana cu handicap accentuat permanent și am fost sa depun la casa de pensii dovada de persoana cu handicap , în vederea calculării ieșirii la pensie, la care casa de pensii a zis ca nu ia în considerare o decizie . Când se aplica sau când intra în vigoare aceasta decizie și de ce casa de pensii nu recunoaște aceasta .
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:01, 15 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interprearea juristilor:

Incepând cu data de 26 noiembrie 2018, sintagma "preexistent calității de asigurat" cuprinsă în art. 58 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se suspendă de drept, urmând să-și înceteze efectele juridice în data de 10 ianuarie 2019, dacă legiuitorul nu intervine pentru modificarea prevederii atacate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Deci din Ianuarie 2019 se va tine cont de aceasta decizie . Dacă nu se intervine de către legiuitor?
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
sms, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce am postat eu se regaseste(sursa) la art.58 din legea 263/2010, de aici:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Carp Mircea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depuneti cererea la casa de pensi in dublu exemplar, unul ramanand la dumneavostra , si asteptati un raspuns , nu va luati doar dupa vorbe , deoarece daca va rasping aveti posibilitatea sai dati in instanta

Alte discuții în legătură

Handicap preexistent calitatii de asigurat nyflorin nyflorin Buna ziua, Ma numesc N.F., sunt din Slatina. Sunt persoana cu handicap gradul accentuat. Handicapul il am din nastere. Am certificat de handicap preexistent ... (vezi toată discuția)
Pensionare persoana cu handicap marinica71 marinica71 la ce varsta poate iesi la pensie o persoana cu handicap?e vorba de o femeie de 52 ani cu surditate profunda ,cu vechime in campul muncii. (vezi toată discuția)
Procedura obtinere adeverinta de vechime topmasaj topmasaj buna ziua! ma incadrez la prevederile art 49 din legea pensiilor, persoana cu handicap grav care se poate pensiona daca a realizat o treime din stagiul de ... (vezi toată discuția)