avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura de calificare interna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura de calificare interna

Care este procedura de calificare interna? Ce documente trebuie duse la ITM pentru a valida procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 18 Decembrie 2018
ITM-ul nu valideaza asa ceva ... cel mai bine intrebati la Autoritatea Națională pentru Calificări
[ link extern ] /
Acesta calificare va fi recunoscuta doar intern,din acest motiv nu cred ca trebuie autorizat de ANC.
Ma gandesc ca trebuie insa pregatita o documentatie si aprobata de ITM in cazul unui control.
Ma puteti ajuta?
Multumesc
Buna seara.
Despre ce domeniu este vorba?
Este vorba despre domeniul.electronic
Singura autorizare de care stiu si poate intreba dumnealor la un control este Autorizarea meseriilor specifie din punct de vedere SSM( Protectia muncii) ( adica electrician, legator de sarcina, fochist, stivuitorist, lucrator in locuri cu radiatii, etc.).
Aceste meserii trebuie autorizate autorizate intern de catre o comisie numita la de angajator care face testarea lucratorului dpdv al cunostiintelor legate de meseria respectiva, legate de norme SSM aplicate in acea meserie precum si cele legate de acordarea primului ajutor.
In functie de rezultatul testari se emite o Autorizatie interna prin care se atesta ca lucratorul este apt a desfasoare activitatea specifica meseriei in cadrul acelei firme.
Daca nu ati inteles la ce ma refer sigur persoana ce se ocupa de SSM la dvs. in firma stie la ce ma refer.
Puteti intreba la ITM dar personal n-am auzit de asa ceva, in general se ia legatura cu o firma ce ofera cursuri de calificare a lucratorilor in diferite meserii si la dvs. puteti negocia sa desfasoare partea practica a cursului.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Periodicitatea controlului medical al angajatului luciaene luciaene buna ziua, Am cautat in legislatia din domeniu sanatatii si securitatii in munca actul normativ in care se prevede periodicitatea la care se efectueaza ... (vezi toată discuția)
Obligativitate calificare meserie pentru autorizare interna ssm legea 319/2006? cyan cyan Art.13 lit. i) din Legea SSM nr. 319/ 2006 prevede ca angajatorii sunt obligati \"să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor ... (vezi toată discuția)
Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister HRjunior HRjunior Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului ... (vezi toată discuția)