avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsire de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsire de libertate

Buna ziua ,copilul meu in varsta de 11 ani a fost retinut de catre angajatii Kaufland pentru aproximativ 10 minute ,dupa care am fost anuntat si eu .Mentionez ca eu ma aflam la toaleta iar copilul pe holul de la intrare in magazin.Cand am intrat in acea camera copilul se afla pe un scaun si plangea Pot depune plangere deoarece a fost luat ipotriva vointei lui si lipsa prezentei mele ca si parinte?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:26, 18 Decembrie 2018
Care au fost motivele?
suspect de furt impreuna cu fratele sau de 14 ani
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
danyel1975, utilizator
În caz de infracțiuni flagrante pot fi opriți si minorii.
Se.cheama poliția și mai departe devine treaba poliției.
Bun, itrebarea era de ce nu au asteptat iesirea mea de la toaleta si prezenta mea la perchezita facuta minorilor mai ales ca cel mic era speriat si plingea cand am intrat eu in acea camera ,probabil abuzat emotional(psihic) poate si fizic nu stiu deoarece copilul cind i- l intreb se apuca de plins.De asemenea puteam pleca din magazin crezind ca copiii se afla in masina,daca respectivul paznic nu ma oprea sau nu stia ca sunt cu cei doi . Apoi ce urma... sa sun la politie sa anunt disparitia lor .Cred ca sa facut un abuz in serviciu de catre paznici si lipsire de lirbertate chiar si pentru 10 minute, copii au fost luati impotriva vointei lor si in lipsa parintilor.puteau domnii sa astepte iesirea mea de la toaleta si apoi sa -si faca treaba.
In concluzie pot depune plingere impotriva lor?
Puteti depune ce vreti dvs., ma indoiesc ca veti avea succes. Altfel minorii ar putea goli magazinele fara sa poata fi opriti de cineva.

Alte discuții în legătură

Abuz/umilire/retinere abuziva violetabraila violetabraila Recent am fost umiliti, eu si copilul meu minor, de catre un reprezentant al securitatii magazinului Kaufland. Am mers la cumparaturi cu o cunostinta pt ca ... (vezi toată discuția)
Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)
Furt din magazine. ce se întâmplă când e comis de un minor? Costicla589 Costicla589 Buna.Am nevoie si eu de un sfat..cu trei zile in urma am intrat in kaufland dupa niste cumparaturi. Fiind in sectia de produse electronice am observat o boxa ... (vezi toată discuția)