Cu oglinda sau fără aveți obligația de a avea farurile aprinse în condițiile în care era noapte, luminile stradale nu țin loc de faruri.
Culpa comuna poate fi luata în considerare numai în cazul în care cel pe care l-ați lovit nu a oprit la indicator.
Daca a oprit și apoi s-a pus în mișcare iar dvs l-ați lovit sunteți singurul vinovat de producerea accidentului.
Nu poate fi luat în considerare faptul ca nu s-ar fi asigurat suficient atata timp cat nu aveați luminile aprinse, puteati fi oprit și cu farurile stinse.
Precizare
Nefiind precizat daca accidentul de circulatie s-a produs ziua sau noaptea postarea mea anterioara se refera la cazul in care accidentul de circulatie s-ar fi produs ziua. Imi mentin opinia in acest caz.
Dar, accidentul de circulatie producandu-se noaptea autoturismul care avea farurile stinse nu putea fi observat de catre conducatorul auto care urma sa intre in intersectie.. Accidentul putea fi evitat daca autoturismul care circula pe drum cu prioritate avea farurile aprinse pe faza corespunzatoare (faza de drum sau faza de intalnire).
ing. Ioan Ciobanu
Accident
Alin Marius Popa
Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)