avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Valabilitate contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Valabilitate contract vanzare cumparare

Buna ziua! Este adevarat ca un contract de vanzare-cumparare incheiat intre o persoana fizica si o persoana juridica (proprietar vs dezvoltator imobiliar) nu mai poate fi atacat in instanta dupa cel mult 3 ani? Suntem in situatia in care dezvoltatorul nu respecta promisiunea de furnizare energie electrica, si din pacate ni se tot spune ca nu mai avem sanse deoarece avem contract incheiat acum 5 ani, Chiar nu ne mai poate ajuta nimeni? Nu exista nicio autoritate care sa poata interveni? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LauraEP , utilizator 06:57, 30 Decembrie 2018
Buna ziua,
Este adevarat, partial.
Prescrierea opereaza in anumite conditii si pentru anumite cauze. Calculul termenului de prescriere se raporteaza la momentul aflarii viciului din contract.
Dar, in conditiile dvs. cred ca problema este cu furnizorul de energie electrica si nu cu dezvoltatorul.
De fapt, problema este chiar cu dezvoltatorul care trebuia sa realizeze inca de la inceput un proiect si sa obtina toate autorizatiile necesare pt ca furnizorul de energie electrica sa poata trage cablurile necesare si sa obtinem astfel contoare individuale, acum fiind refacturati de catre dezvoltator pt a achita facturile de energie electrica.
Noi nu am aflat despre aceasta situatie decat acum cateva saptamani, tot timpul transmitandu-ni-se prin intermediul presedintelui blocului ca e o chestiune de birocratie, ca e vina primariei, a furnizorului etc, si ca sa avem rabdare pana in primavara, pana la anu', iar la anu' si uite asa ne-am dat seama ca suntem dusi de nas.
Buna ziua!
Pana la urma nu inteleg, sunt sanse sa atacam dezvoltatorul cu succes in instanta si sa il obligam sa urgenteze documentatia catre furnizorul de energie electrica?

Multumesc!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Este adevarat, partial.
Prescrierea opereaza in anumite conditii si pentru anumite cauze. Calculul termenului de prescriere se raporteaza la momentul aflarii viciului din contract.
Dar, in conditiile dvs. cred ca problema este cu furnizorul de energie electrica si nu cu dezvoltatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria poate sa ne refactureze energia electrica de la locatia inchiriata? OlimpiaAlb OlimpiaAlb Buna ziua, Intreb in numele unei societati comerciale , daca exista o baza legala prin care o Primarie nu poate refactura utilitatile de la o locatie pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua câteva întrebări avem un contract locker easybox cu ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua Câteva întrebări Avem un contract locker Easyboxcu blocul. Se achita chiria 100 euro lunar dar factura de curent care trebuie sa o achite ... (vezi toată discuția)
Actualizare aviz cez? alexandra_cristina2015 alexandra_cristina2015 Buna ziua Am urmatoarea situatie. In urma cu aprox 10 ani compania de distributie electrica Cez a procedat la scoaterea in exterior a contoarelor de curent ... (vezi toată discuția)