avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt îndreptățită să primesc și alocație ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt îndreptățită să primesc și alocație complementară?

Buna daca sunt in concediu pentru cresterea copilului pana n doi ani ,am dreptu si la alocatie complementara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 2 Ianuarie 2019
Da
Cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei este raportat la valoarea indicatorului social de referinţă (500 lei) şi depinde de tipul familiei, venitul mediu lunar pe membru de familie şi numărul copiilor în întreţinere.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de șomaj, indemnizații, alocații și ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligații legale de întreținere și alte creanțe legale, cu excepția alocației pentru susținerea familiei, prevăzută de Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a alocației de stat pentru copii, prevăzută de Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a bugetului personal complementar lunar și a prestațiilor sociale prevăzute la art. 58 alin. (4) lit. b) și, respectiv alin. (5) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate în baza Ordonanței Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare, a burselor școlare, a drepturilor acordate în baza art. 51 alin. (2) și art. 85 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, a stimulentului educațional oferit, potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările ulterioare, sub formă de tichet social pentru stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor proveniți din familii defavorizate, a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor și a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu“, cu modificările și completările ulterioare, precum și veniturile obținute din activitățile cu caracter ocazional desfășurate de zilieri în condițiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prin urmare, ar trebui sa ne spuneti ce venituri aveti, din cate persoane se constituie famila etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se ia in calcul indemnizatia de veteran de razboi in acest caz? alexandraa2 alexandraa2 Buna seara, Indemnizatia de veteran de razboi se ia in calcul atunci cand se acorda ajutorul de caldura? Concret, vorbim de un veteran de razboi care are ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor de încălzire locuință dianagrigorescu dianagrigorescu Două studente, fără relații de rudenie între ele, având contract de comodat comun pe spațiu și reședința(viză de flotant) în apartamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat legal privind legea 248/2015 cosming2018 cosming2018 Buna seara, Am nevoie de un sfat legal, mentionez ca lucrez ca functionar public (asistenta sociala) intr-o primarie comunala. [b]Acum 1 saptamana am facut ... (vezi toată discuția)