avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari

Buna seara,
Am nevoie de o clarificare. La sedinta initiala de constituire a asociatiei s-a ales un cenzor extern, cu un salariu net de 350 RONi, caruia, in acel moment, credeam ca ii putem face contract de mandat.
La urmatoarea sedinta, cand a venit si reprezentantul firmei de administrare, ni s-a explicat ca acest cenzor poate fi angajat prin contract de mandat doar daca face parte din asociatie si din pacate acest lucru nu se intampla, el este din ansamblu dar fiecare bloc are propria asociatie.
Este aceasta informatie corecta? Se poate utiliza contractul de mandat pentru cenzor extern ? pentru ca nu am gasit nimic in noua lege.

Ce alte optiuni exista pentru angajarea unui cenzor extern? CIM/contract ca PFA !?

Merci!
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 19:36, 26 August 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Studii superioare juridice nu inseamna neaparat ca trebuie sa fie avocat. Poate sa fie si jurist. Dupa parerea mea este foarte bine ca s-a introdus cerinta asta, activitatea devine din ce in ce mai complexa si, cineva care a absolvit un liceu oarecare acum foarte multi ani, are foarte multe sanse sa fie depasit de situatie si sa semneze ca primarul.
Buna ziua,
Sunt cenzor de 4 ani, la asociatie de proprietari,in care sunt si eu proprietar.Am studii superioara dar in politehnica (inginer), Conform legii 196/2018 Art. 60 (1) În cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puțin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic." in acest caz eu pot fi amendata daca accept un mandat nou ?

Marica_sz a scris:

Buna ziua,
Sunt cenzor de 4 ani, la asociatie de proprietari,in care sunt si eu proprietar.Am studii superioara dar in politehnica (inginer), Conform legii 196/2018 Art. 60 (1) În cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puțin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic." in acest caz eu pot fi amendata daca accept un mandat nou ?

Eu nu am gasit in L.196/2018 sanctiuni aplicabile pentru nerespectarea art. 60 alin.1
Prin urmare .....

P.S. - scuze ca imi dau ca parerea dupa atat amar de vreme!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cenzor extern andrei19811 andrei19811 Buna seara. In cazul in care cenzorul si-a dat demisia (era un cenzor mandatat de AGA) iar dintre proprietari nu mai doreste nimeni sa fie cenzori, CEX-ul ... (vezi toată discuția)
Cenzorul asociației de proprietari nu este proprietar in asociație ... DINU  STAMATE DINU STAMATE Cenzorul asociației de proprietari NU este proprietar in asociație , cum este platit LEGAL ? Cu contract de mandat (art.60(8) sau art. 46(2)/Legea 196/2018 ? (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)