avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizație de delegare și alocație de cazare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizație de delegare și alocație de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019. Mulțumesc.

Va rog sa-mi spuneți (și baza legala) care este valoarea indemnizației de delegare și alocației de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019, nesupuse impozitării. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
IAMANDI CRISTIAN, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 5 Ianuarie 2019
...am inteles, e vorba de diurna, dar pentru cazare care e plafonul neimpozabil?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lege nu exista asa ceva...citi mai sus prevederile din Codul fiscal care se refera la cazare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru suma primita ca diurna, nu trebuie documente justificative, indiferent ca firma respecta sau nu plafonul ci ceea ce depaseste plafonul este considerat venit salarial si se impoziteaza ca atare.

Cheltuielile de transport si cazare nu sunt plafonate prin lege ci trebuie justificate cu documente. Bineinteles, firma poate stabili anumite conditii, cum ar fi, de exemplu, transport feroviar la clasa a-II-a si cazare la hotel de 3 stele.
Hotărârea nr. 1860/2006 prevedea :
ART.26.

Conform ART 26 , persoana trimisă în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de munca şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative

Conform ART 28 , in situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 47Lei. (modificat cu Ordinul MFP nr. 60/2015- 21.01.15)

Intrebare
De la 01.01.2019 care va fi suma ce compenseaza cheltuielile de cazare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 1860/2006 se aplica sectorului bugetar ... pentru sectorul privat nu este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura seseph seseph Care este suma ce se poate deconta pt cazare fara documente justificative(cazare la particular) (vezi toată discuția)
Cheltuieli deplasare CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)