avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație uzufruct viager și moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație uzufruct viager și moștenire

Bună ziua
Părinții mei mi-au făcut donație apartamentul lor cu reținere de uzufruct viager, fiind singurul lor copil. Mama mea a decedat și tatal meu vrea sa se recasatoreasca. După decesul lui, va avea vreun drept noua lui soție asupra apartamentului, de exemplu asupra mobilei și obiectelor din apartament? I se poate transmite dreptul de uzufruct prin testament?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Delia2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:21, 4 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul transmis este pierdut.
Noua soție nu poate dobândi decat ce are soțul său în proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)
Act donatie Adelina772 Adelina772 buna ziua,am si eu o problema.Am primit mostenire de la tatal meu mai multe proprietati din care in una am lasat-o pe mama mea.Eu sant singura mostenitoare si ... (vezi toată discuția)