avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim în constructii OUG 114/2018 pentru cod ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim în constructii OUG 114/2018 pentru cod CAEN activitate principala sau secundară?

In cazul în care o societate comerciala are cod CAEN 4222 pentru activitatea principala și cod CAEN 2511 in actul constitutiv ca activitate secundara, salariul minim se aplica numai în sucursala unde se desfășoară activitatea corespunzătoare codului CAEN 2511 sau în toate sucursalele?
Ori trebuie ca 2511 sa fie activitate principala pentru a se aplica salariul minim de 3.000 lei?
Din OUG 114/2018 nu reiese clar acest aspect!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:56, 19 Ianuarie 2019
Multumesc!

Va rog sa-mi raspundeti la intrebarile privind legislatia, nu modul de calcul.

Ca sa intelegeti de ce doresc acest lucru: daca raspunsul este afirmativ si nu am uitat sa iau in calcul cine stie ce bazaconie, o sa printez ce am scris mai sus + legislatia si o sa o atasez la dosar. Daca vine cineva in inspectie o sa le dau cu legislatia in cap. Bineinteles ca tre sa avem in vedere modificarile urmatoare, ca doar sa fim seriosi, cine stie cat timp o sa le convina sa incaseza mai putini bani la buget.

Si revin cu intrebarea: Sa presupunem ca in ianuarie 2019 nu se factureaza, deci cifra de afaceri este 0, avem dreptul sa aplicam contributiile de mai sus?
Sa presupunem ca in ianuarie 2019 nu se factureaza, deci cifra de afaceri este 0, avem dreptul sa aplicam reducerile prevazute in OUG 114?
Îți mulțumim pentru înscriere!

Primul lucru pe care trebuie să îl faci e să confirmi adresa de email. E simplu, doar dă click pe butonul de mai jos și apoi poți folosi contul gratuit, fără probleme.

ACTIVEAZĂ ACUM!


Dacă nu ai deschis recent un cont gratuit avocatnet.ro, nu îți face probleme. Doar ignoră acest email și, în viitor, nu vei primi niciun email de la noi, cu excepția cazului în care îți activezi contul. Dacă vrei să ne contactezi direct, ne poți scrie la contact@avocatnet.ro.

Mesajul nostru a ajuns în SPAM?
În acest caz, s-ar putea ca linkurile să nu funcționeze. Tot ce trebuie să faci este să bifezi mesajul din lista de mesaje din SPAM, iar apoi să apeși butonul NOT SPAM. Mesajul va putea fi regăsit în Inbox, unde linkurile funcționează.
Buna ziua,
Care este perioada de referinta care se ia in considerare pentru a arata ca ai 80% din activitate in constructii?... pentru ca in formularea art. 66 nu reiese clar.
In mod normal, zic eu, ar trebui luat 2018 pentru cifra de afaceri, pentru ca OUG este incepand cu 1 ian 2019.
... altfel s-ar intelege, daca firma are si alt obiect de activitate, ca abia din primavara-vara se poate inscrie in cerintele ordonantei, avand in vedere ca lucrarile in constructii sunt reduse iarna.
Buna ziua,
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Oug 114/2018 Laura Stamate Laura Stamate Buna ziua, Firma este inregistrata cu codul caen 2511- fabricarea de constructii metalice si este autorizata sa desfasoare activitatea conform acestui cod ( ... (vezi toată discuția)
Oug 114/2018 salariu minim brut de 3000 lei asomesan asomesan Conform OUG 114, societatile care au codul CAEN prevazut la ar.66 , dar care realizeaza CA mai mica de 80% din activitatea de constructii ( adica 70% ) este ... (vezi toată discuția)
Salariu constructii 3000 econo econo Se aplica ordonanta si firmelor care au domeniu secundar de activitate in constructii si care nici nu realizeaza cifra de afaceri? (vezi toată discuția)