avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... la notar să ne declarăm păsările
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

la notar să ne declarăm păsările

Buna ziua! as dori o opinie, în următoarea problemă: În satul n care locuiesc. chiar în interiorul satului, în vecinătatea caselor locuite) există o crescătorie de păsări. ). Medicul veterinar al satului, vine periodic și vaccinează păsările oamenilor din sat, recoltează sânge, de la păsările oamenilor din sat, să verifice dacă nu sunt bolnave ( pentru că vor să protejeze găinile din crescătoria de păsări) . Dar , acum au venit cu o solicitare: medicul veterinar și patronul crescătorie de păsări: Fiecare cetățean, să meagă la notar, și să declare câte păsări are și că le-a vaccinat, împotriva unei gripe, care este acum în Bulgaria. ( încă nu a ajuns la noi, dar daca ajunge, și vor muri păsările din crescătorie, să nu fim noi, cetățenii satutui vinovați, că nu ne=a m vaccinat păsările).
Dar ca și o paranteză: această crescătorie, de când s-a deschis, ne face viată un coșmar: miroase îngrozitor, iți depozitează gunioul în curte... și cred ca nu mai este nevoie să spun ........ MI se pare absurd ca mergem de acum la notar, să ne declarăm păsările, din moment de mediul veterinar are o evidență, și noi am semnat pentru păsările vaccinate. MI se pare frustrant să ni se ceară chestiile astea( și mă refer la notar) când patronii aceste crescătorii de păsări, ne sfidează pur și simplu, și de desconsideră, pe noi ca oameni, fiind nevoiți să le suportîm toată mizeria. Întrebarea mea este: suntem obligați să mergem la notar? ce însesmna asta?? este vreun tem,ei legal, care stă la baza asta? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirela1978 , utilizator 14:32, 25 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Crereti dumnealor temeiul legal...daca nu l au...sa fie sanatosi...
Plangere la autoritatile statului, mediu, DSP, ANSVSA, etc., ati facut?
Sa faca fiecare vecin cate o plangere, sunt obligati sa va raspunda. Daca nu o fac va asociati, platiti un avocat,si mergeti in instanta.
Imi mai poate oferi cineva o opinie? va rog, pentru ca patronul crescatoriei de pasari tot insista si chiar ne avertizeaza ca o sa ii platim gainile, daca o sa ii moara.. In privinta temeiului legal, invoca Ordinul ANSVSA nr. 21/2018 - aprobarea Normei sanitar-veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile comerciale de păsări, ,şi condiţiile privind mişcarea păsărilor vii şi a subproduselor provenite de la acestea.....

l) distanţă minimă sanitară veterinară — distanţa cu rază de minimum 200 de metri în jurul unei exploataţii comerciale de păsări, necesară asigurării biosecurităţii faţă de alte exploataţii de păsări.

Distanţele minime sanitare veterinare pot fi mai mici în cazul în care există o înţelegere scrisă a părţilor încheiată în faţa unui notar public privind asumarea responsabilităţilor epidemiologice, cu notificarea acestui fapt către autoritatea competentă teritorial.
astea sunt aliniatele pe care l-am gaist, referitoare la subiect. Dar vecinii crescatoriei de pasari suntem oamnei simpli, care avem 10- sau 5 gaini , nu sunt crescatorii comerciale. si apoii, Patronul nu ne-a intrebat , prin notar, daca vrem sa fim vecin cu el, in situatia in care trebuia sa fie la o distnata de 1 km, fata de sat..... Imi poate oferi cineva o opinie..?/!!



si in ce fel ar trebui sa fim informati, in cazul in care acesata este o obligatie....?! Este suficient sa vina un strain la poarta, si sa ne ceara asta? !
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
mirela1978, utilizator
Nu cred ca o sa primiti ajutorul scontat aici, pe forum.
Am citit si eu acum acel ordin si, daca casele dvs. au existat inaintea acelei crescatori, nu avetiti nici-o oblgatie, mai ales ca nu are acceptul dvs. scris pentru amplasare....
Faceti, fiecare in parte, plangere scrisa la ANSVSA cu toate neregulile si neplacelilr cauzate.
Si revin la sugestia de a discuta si cu un avocat.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. Casele existau, in momentul in care s-a reautorizat crescatoria. acum 7 ani. Ea a fost construita , in perioada comunismului, dar casele existau, in acel moment.... Nu fost construita nici o casa , ulterior .. a fost nefunctionala o buna perioada de timp, apoi, acum 7 ani, s-a redeschis. Dar , se pare, sanatatea oamenilor, nu este importanta.

Ionut. Ion, va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar nsb nsb buna ziua, locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile ... (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre ferma si localitate florin_albu florin_albu Buna ziua! Imi poate spune cineva si mie care este distanta minima legala intre o ferma si o localitate sau sat? (vezi toată discuția)