avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce în UE dacă am permisul suspendat în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce în UE dacă am permisul suspendat în România?

Buna seara!
Dacă am permisul suspendat in Ro pot conduce in spatiul U.E?
Suspendarea este valabilă doar pe teritoriul Romaniei?un text de lege ceva?
...mentionez ca am permis românesc
Multumesc anticipat'
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Bastanu67 , utilizator 12:09, 15 Februarie 2023
Am condus cu dovada expirată.. Uitasem complet și abea când am fost oprit de organele competente am realizat!


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu are nicio legatura prestarea muncii neremunerate cu obtinerea unui alt permis de conducere. In cazul unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere, va puteti prezenta la examen dupa 1 an de zile de la ramanerea def. a hot. de condamnare.
Pentru ce infractiune ati fost condamnat?

Am inteles, deci art. 335 alin. 2 c.p. Ramane valabil ce -am spus.
Bună seara, dacă am avut un accident în care mi sa furat și geanta cu permisul, a declarat furtul. Dosarul cu accidentul sa clasat iar acum aștept soluția... Între timp am plecat în străinătate, în tara puteam conduce cu dovada. Întrebarea e dacă pot conduce aici pana vine soluția, cu o copie de permis, și dacă pot solicita duplicat îl la ambasada din Belgia.

Nu găsesc nicăieri, vă rog un update.
Se poate circula sau nu în U.E. Cu permis suspendat în România? Aici zice că în România dar dacă ești oprit în Germania, ce prezinți în loc de permis?

Art 335 alin. 2
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Mulțumesc!


Ioan Ciobanu a scris:

Conform legislatiei rutiere sanctiunea primita este suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.. Asa cum este definita sanctiunea nu aveti voie sa conduceti vehicule pe drumurile publice oriunde v-ati afla.
Permisul dvs. de conducere se afla in custodia politiei. Daca nu l-ati predat perioada de suspendare se majoreaza cu 30 de zile.
Este posibil sa posedati si un permis de conducere eliberat de autoritatile din alta tara. Detinerea a doua permise nationale, dintre care unul eliberat de autoritatile din alta tara, este ilegala si constituie contraventie si se sanctioneaza ca atare.
In cazul in care sunt oprit in trafic riscati dosar penal.
ing. Ioan Ciobanu

Bună ziua!

Trebuie sa plec pe 19 Aug în Anglia înapoi la muncă și am permisul suspendat 30 de zile pentru depășire pe linie continuă pana pe 30 Aug.
Se poate face ceva sa il recuperez pana plec?

Info:
- sunt începător, am sub un an de la primirea permisului
- o greșeală presupun eu făcută de polițist: mi-a dat dovada de 15 zile pana pe 29 Iulie inclusiv dar suspendarea de 30 de zile începe pe 1 Aug. 30 și 31 Iulie ce e cu ele? Nu mi se pare corect.

Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Bună ziua. acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am ... Desperados Desperados Bună ziua. Acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am făcut recurs la aceasta decizie la judecătorie,am.pierdut bineînțeles,acum aștept acea ... (vezi toată discuția)
Buna seara incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara Incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. Am fost sancționat de Politia Rutiera in trafic cu suspendarea dreptului de a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand pierzi o contestatie? mihaidragos mihaidragos Buna seara, in urma contestarii a unui PV de contraventie in care am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere pe 30zile si amenda. Proces ... (vezi toată discuția)