avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala ( ajutor)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala ( ajutor)

Buna seara,

Am o amenda penala de platit in termen de 3 luni din ce stiu.
1)Amenda poate fi platita in orice oras sau in orasul unde am fost judecat sau in orasul unde m-am nascut? poate fi platita online din strainatate ?
2) Acea minuta obtinuta dupa plata amenzii penale, trebuie mers cu ea la judecatorul ce a dat sentinta finala? Cum gasesc judecatorul?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
cristicris, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristicris , utilizator 01:58, 27 Iulie 2023
dar daca nu sunt in Romania?
pot trimite la biroul executari penale pe email dovada transferului bancar?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Platiti la trezoreria de domiciliu. Cu chitanta mergeti la biroul executari penale. Sa formulati si o cerere prin care sa aratati ca ati platit amenda.

Nu cred ca o sa va descurcati cu plata prin transfer bancar. Sa nu platiti si sa ajunga banii in alta parte. E ceva mai complicat cu plata amenzilor penale, e un cont distinct, nu este contul unde platiti cheltuielile judiciare. Cel mai sigur este direct la trezoreria de domiciliu, ascultati-ma. Am avut doua situatii de acest gen.
Dl Avocat,
Am cele 2 conturi distincte,dar si si daca s ar duce cineva la trezorerie in locul meu,ca nu sunt in tara,apoi cu recipisa trebuie depusa tocmai la bucuresti...,iar eu nu sunt in tara
Ma gandeam ca daca fac transfer bancar , pot trimite dovada pe emailul judecatoriei din Bucuresti

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu cred ca o sa va descurcati cu plata prin transfer bancar. Sa nu platiti si sa ajunga banii in alta parte. E ceva mai complicat cu plata amenzilor penale, e un cont distinct, nu este contul unde platiti cheltuielile judiciare. Cel mai sigur este direct la trezoreria de domiciliu, ascultati-ma. Am avut doua situatii de acest gen.

De ce este necesară cerere și nu o declarație că s-a plătit amenda?
eu facusem plata online si a fost ok , pentru ca mi-au confirmat cei de acolo prin email ca e totul ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii penale se face personal sau cu procura nelx nelx Am vazut pe internet rezultatul pronuntarii din data de 23.11.2016 pentru refuzare de probe biologice.Condamnare cu 135 zile amena penala,respectiv ... (vezi toată discuția)
Dovada amenda judecatorie? cristicris cristicris Buna seara, Ma puteti ajuta ,va rog? 1. Se poate plati o amenda penala prin transfer bancar? 2. Daca platesc amenda penala prin transfer bancar si o ... (vezi toată discuția)
Despre procedura penala gabi1ro gabi1ro Buna. Doresc sa stiu daca cele explicate mai jos este vorba de un an inchisoare inclus si amenda de 1800 lei. sau separeaza acel an de inchisoare cu executare ... (vezi toată discuția)