avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Este necesar acordul unei terțe părți (parte care are drept de grevare drepturi litigioase înscris in CF),in ceea ce priveste acordarea unui drept de servitute de către proprietari?precizez că dreptul de servitute se cere pentru un drum public.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 15:50, 20 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur ca nu.
Dreptul litigios notat in CF este doar o simpla pretentie.

Exista o singura repercusiune totusi.
Beneficiarul servitutii nu va fi considerat achizitor de buna credinta daca dreptul de proprietate al titularului este contestat si ulterior contestatorul sau detinatorul dreptului litigios castiga procesul.
Adica beneficiarul servitutii de drum public s-ar putea sa piarda servitutea daca pierzi procesul si nu mai esti proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare litigiu in cartea funciara avas avas Buna ziua. Am cerut in instanta un drept de servitute de trecere pe proprietatea vecinului pana la drumul public.De la mine la drumul public trec pe doua ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute! se poate scapa de el in urmatoarea situatie data? hd76avr hd76avr Am cumparat, cu buna stiinta, o proprietate (casa si teren ) cu o micuta "buba" juridica, care in fapt nu ma deranjeaza deloc deoarece nu vreau sa revind, insa ... (vezi toată discuția)