avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa neconsumata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa neconsumata

Buna ziua! Pe data de 28 decembrie am fost la asociatie sa declar indexul la apa. Doamna de la caserie imi trecuse deja 1 mc, cu toate ca eu nu am avut consum deloc (inca nu m-am mutat in apartament). Index in apartament - 308, index trecut de asociatie - 309. Nu a mai vrut sa modifice, ramanand acel 1 mc in plus. Pe data de 7 ianuarie au venit si ne-au montat apometre radio. Cand am fost la asociatie si le-am spus ca mi-au trecut 1 mc de apa pe care nu l-am consumat si nu mai am cum sa-l consum, mi s-a zis ca nu mai au ce sa faca pentru ca listele de plata pe luna decembrie au fost facute deja si trebuie sa platesc si acel mc. Intrebare: este normal sa platesc acel mc pe care nu l-am consumat? Mentionez ca mai am de platit si 0,43 mc de apa diferenta de consum intre indexul declarat de locatari si cel constatat la apometrul instalat la scara blocului. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:47, 21 Ianuarie 2019
Domnul Mihai Pascu va rog frumos sa va concentrati pe rezolvarea problemelor personale. Mie nu mi se pare normal sa platesc pentru ceva ce nu am consumat sau nu am beneficiat de acel lucru. Plus ca nu vreau sa las lucrurile asa, doar pentru ca traim in Romania, unde se merge pe premiza ''daca tace din gura, inseamna ca e de acord". Iar de la 1 mc sa ajung la 'diferente de zeci sau sute de metri cubi'. Va multumesc!
Este foarte simplu, se pleacă cu apometrul de 01 MC și nu de la 00.
Se poate proceda asa chiar daca noul apometru este cu unde radio si citirea se face de la distanta?
Da, doar citirea se face prin radio, datele sunt introduse de o persoana.
În loc să se treacă index vechi de 00 MC , se va introduce la index vechi 01 MC. Este foarte simplu.
Daca apometrul nou s-a montat la 01 ianuarie,citirea o vor da in februarie.
Pe listele de intretinere sa vor lua in calcul indecsii vechi,din procesul verbal dat de cei care au schimbat.Deci,putea sa va regleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect acest tip de apometru ? Sandu111 Sandu111 Buna ziua ! Doresc sa stiu cum sa citeste mai exact acest tip de apometru ... (vezi toată discuția)
Apometru apa rece, probabil inlocuit/ defect dupa curatenia din baie, bun de plata diferenta de 200mc Alinush11 Alinush11 Buna seara! Am o problema cu asociatia si vreau un sfat. In luna aprilie ac, am facut curatenie in baie, schimbare gresie, faianta, etc, tevi si racorduri. ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)