avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire !!!

Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :(

Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata mai este doar 1. Bunica a lasat mostenire prin testament unui frate de al meu partea ei de casa, iar bunicul unei fiice care a decedat. Eu locuiesc in casa de 14 ani. Exista vreo lege care sa-mi permita sa ma intabulez pe aceasta casa?, de cand locuiesc acolo nu a venit nici un mostenitor sa-si ceara partea, iar fratele meu mi-ar lasa mie partea lui. (cat ar fi partea aceeia din casa?), urmasii bunicilor sunt : Un copil al lor (necasatorit), trei nepoti de la fiica mostenitoare a partii tatalui , 4 nepoti de la alta fiica intre care si eu. ( am auzit ca daca stand mai mult de 10 ani in casa si nu e revendicata de nimeni, eu m-as putea intabula)
Va multumesc anticipat !!! O seara buna :)
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 23:06, 17 Noiembrie 2009
ioana_cristea a scris:

buna seara!
in ce an au decedat bunicii dvs/
si la mom decesului fiecaruia dintre ei, ce copii erau in viata?
ce a lasat bunica prin testament/
ati dezbatut vreo succesiune?

Bunica 1988 - bunicu 1992
totii copii erau in viata la decesul bunicului
partea ei din casa construita impreuna
nu s-a dezbatut nicio succesiune
buna seara!
am inteles acum.
dvs ati dezbatut succesiunea de pe urma parintelui dvs, fiul bunicilor decedati/
in ce an a decedat acesta din urma?
ideea este urmatoarea:
la prima sucecsiune-cea a bunicii au caliatate de mostenitori bunicul -sot supravietuitor si descendentii, asta dc nu au renuntat la succesiune, nu sunt nedemni, si au acceptat tacit sau expres succesiunea in termenul de op succesorala. cotele ar fi urmatoarele:
1/4 din bunuri bunicul
3/4 descendentii impreuna
a II a succesiune a bunicului. aici vor veni descendetii in viata si nepotii prin reprezentarea parintilor lor.
cu privire la testament nu mai puteti cere reductiunea liberalitatilor excesive intrucat aceasta se cere intr-un termen de 3 ani.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
ioana_cristea a scris:

buna seara!
am inteles acum.
dvs ati dezbatut succesiunea de pe urma parintelui dvs, fiul bunicilor decedati/
in ce an a decedat acesta din urma?

BUNIC BUNICA
D. 1992 D.1988

4 COPII - 3 DECEDATI

MOSTERIRE MOSTENIRE
FIICA NEPOT
D. 1995
+
3 COPII/ TRAIESC

TOTAL 7 NEPOTI
(1 DIN NEPOTI SUNT EU CARE LOCUIESC
DE 14 ANI IN ACEASTA CASA, FRATE CU
NEPOTUL MOSTENITOR DE LA BUNICA

Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ContSters110753, utilizator
ok in primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei dvs.
ioana_cristea a scris:

ok in primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei dvs.

Eu sunt baiatul surorii mostenitoarei bunicului, verisorii mei primari (3) sunt urmasi de drept....#-o doar ca eu stau in casa de 14 ani si ei nu au facut nicio succesiune pana acum ...

Alte discuții în legătură

Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)