avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se parcheaza neregulamentar pe spatiu privat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se parcheaza neregulamentar pe spatiu privat

Buna ziua! As dori sa stiu cum se poate rezolva o problema legata de parcarea neregulamentara pe spatiul privat al unui mall? mai exact e vorba de parcarea exterioara neacoperita a unui mall din Bucuresti. Dupa ce ca trotuarul se ingusteaza,la un moment dat foarte mult (nici macar 1 metru nu mai are),masinile sunt parcate pana in stalpul din bordura cu soseaua. Si parcheaza si pe spatiul verde a centrului comercial mall. Cui sa ma adresez? Politiei?Celor care lucreaza la mall? Le-am trimis un mail cu situatia data impreuna cu 2 (doua) poze realizate cu telefonul,saptamana trecuta si pana acum nici un raspuns si nici nu au realizat ceva ,fizic,acolo. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:55, 30 Septembrie 2020
Foarte Gresit...!!!
Rup in amenzi chiar in interiorul parcarilor molurilor si marcheturilor....
Va pot exemplifica si pot spune ca si eu eram in asentimentul dumneavoastra ,dar soc ”onorata instanta” a respins contestatiile pe motiv ca este un loc destinat circulatiei publice....
Ce mai conteaza pentru onorata ca indicatoarele nu sunt amplasate de catre autoritatea nationala a drumurilor cu aprobarea politiei rutiere....
POLITISTUL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE iar tu umilul (ca in Romania) trebuie sa iti dovedesti nevinovatia....
Astfel s-a dat o paine de mancat domnilor de la politie care poate au plan de amenzi si firmele de paza ii cheama frecvent fiind folositi ca martori.
Va pot proba cu copii ale proceselor verbale....
S-a schimbat începând cu 19.06.2017. cu decizia 11/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) care arată că Poliția locală nu mai poate contacta proprietarul mașinii pentru a afla identitatea șoferului. Această atribuție îi revine polițistului rutier. Așadar, indiferent de locul în care parchezi, polițistul local nu mai poate lua nicio măsură, excepția de la regulă fiind situatia în care un agent al Poliției Locale îl surprinde în flagrant pe cel ce a parcat neregulamentar.
E vorba tot de politistul rutier, nu de politistul local.
"Astfel s-a dat o paine de mancat domnilor de la politie care poate au plan de amenzi si firmele de paza ii cheama frecvent fiind folositi ca martori."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie parcare kaufland DenisRif DenisRif Am primit un Proces Verbal de amenda in lipsa de la politia rutiera in care se mentioneaza ca am parcat neregulamentar in parcarea marketului Kaufland....Au ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)