avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativitatea plății CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativitatea plății CAS

Bună ziua,
1. Persoanele care obțin venituri din cedarea folosinței locuinței în scop turistic sunt obligate să plătească CAS? Dacă da, ce procent? Există excepții?
2. Ce obligații de plată mai am pentru un contract de furnizare de servicii pe o săptămână și pentru care s-a plătit de către firmă impozitul de 10%?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dorinakt , utilizator 20:08, 30 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt considerate venituri din cedarea folosinței bunurilor și veniturile obținute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una și 5 camere inclusiv. Aici nu platiti deloc contributie la pensie.
Veniturile obținute din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare mai mare de 5 camere de închiriat, sunt calificate ca venituri din activități independente pentru care venitul net anual se determină pe bază de normă de venit sau în sistem real și se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II - Venituri din activități independente. Aici trebuie sa platiti si contrbutie la pensie si se aplica treaba cu depasirea plafonului a 12 salarii.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Categorie de venit pentru inchiriere in regim hotelier andu.tm andu.tm Buna ziua, Nu sunt sigur ce trebuie bifat in declaratia unica la categoria de venit in contextul urmator: * sunt PFA cu obiect principal de activitate ... (vezi toată discuția)