avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Victima unui accident auto nu a depus plângere ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Victima unui accident auto nu a depus plângere împotriva șoferului vinovat, dar e nemulțumită de suma propusă de asigurător și îl va da în judecată. Poate fi chemat în instanță și șoferul?

Bună seara, am următoarea întrebare. In urma unui accident rutier petrecut pe trecerea de pietoni victima nu a depășit 90 de zile de îngrijiri medicale, aceasta nu a depus plângere împotriva șoferului vinovat, dar fiind nemulțumită de suma propusa de asigurări va deschide proces împotriva acesteia. Șoferul vinovat de producerea accidentului va mai fi chemat în acest proces sau doar firma de asigurări. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Valy25 , utilizator 18:38, 22 Februarie 2019
In proces va fi chemat obligatoriu si autorul accidentului insa asiguratorul va suporta despagubirile . In anumite situatii societatea de asigurari se poate indrepta impotriva persoanei care se face vinovata de crearea prejudiciului.
Va mulțumesc pentru răspuns. Deci șoferul va fi reprezentat de un avocat pe toată durata procesulu sau va f
i chemat doar ca martor? In ce situație firma de asigurări se poate îndrepta împotriva șoferului vinovat?
soferul are calitatea de intervenient fortat; poate exista actiune de regres din partea asiguratorului doar daca soferul vinovat a produs accidentul aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a drogurilor sau a produs accidentul cu intentie.
Va mulțumesc, eu sunt șoferul vinovat nu este vorba de alcool droguri sau faptă voita,
voiam să știu dacă trebuie să îmi angajez avocat după cele 90 de zile de la accident.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Valy25, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca doriti.

Alte discuții în legătură

Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Are actiune in regres unitatea de asigurare impotriva soferului vinovat de accident? glo glo am un litigiu cu unitatea de asigurare.nu am adresa soferului vinovat ,acesta fiind cetatean strain,am doar pasportul,in acesta nu scrie adresa,scrie doar ... (vezi toată discuția)
Urgentarea procedurii de stabilire a daunelor unui autotorurism snowden snowden Acum 2 saptamani am fost victima unui accident rutier din care a rezultat mai mult de 38 de parti avariate (inclusiv airbag-uri) ceea ce ar putea insemna dauna ... (vezi toată discuția)