avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Impozit: de doua ori?!?.. :-?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Impozit: de doua ori?!?.. :-?

Va salut!
Am vandut teren unui dezvoltator de la care voi primi apartament in contul unei parti din valoarea de vanzare.
Problema care se prefiguraza este ca (se pare ca) voi fi pus sa suport si 5% TVA, pe langa taxa notariala, desi din prima transa primita la semnarea contractului de vanzare cumparare cu rest de plata/pret Statul mi'a luat impozitul pentru TOATA valoarea contractului (din februarie 2017 se calculeaza altfel si astfel consider ca deja mi'a bagat mana'n buzunar prea mult, pe actualii vanzatori nemaiimpozitandu'i in asa hal cum m'a impozitat pe mine in 2015!..)
Desi in toate textele eu sunt vanzator iar dezvoltatorul cumparator, cum se poate sa'mi ceara Statul si 5%, la aceeasi tranzactie, ca si cum eu abia acum as fi interesat de metrii patrati construiti, ignorand ca momentul initial, t0, a fost cand eu vindeam teren, iar cumparatorul... cumpara?
Din... pix?!?
Cum pot evita dubla impozitare, va rog!? :-?
P. s. Daca asi primi doar bani, nu mi'ar fi impusa nicio cheltuiala suplimentara (nici TVA, nici cu notarul, insa nu as mai putea deveni proprietarul unui apartament exact pe locul unde a fost casa de la bunicii mei.:( )...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
vdragoslav, utilizator

Alte discuții în legătură

Tentativa inselaciune dezvoltator imobiliar RCmake RCmake Buna ziua, Am trait o experienta neplacuta cu un dezvoltator imobiliar, si nu am idee cum am sa o scot la capat. Fara sa intru prea mult in detalii, dupa ... (vezi toată discuția)
Tva 5% sau deloc? Alexandra mrg Alexandra mrg Buna seara, pe scurt, m am inteles cu un vanzator pentru un apartament la suma de 46500€. Astazi, cu o zi inainte de semnarea actelor la notar, mi’a scris ... (vezi toată discuția)
Semanre contract vanz-cump apartament , vanzatorul firma in insolventa , solutia? mdamme mdamme buna sunt cumparatorul unui apartament construit nou , achitat total acum 5 ani la preturile de la acea vreme ; in momentul in care m-a chemat pentru ... (vezi toată discuția)