avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reclamatie abuz in serviciu primar de comuna
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reclamatie abuz in serviciu primar de comuna

Buna ziua,
unde se poate face o plangere pentru abuz in serviciu etc. impotriva unui primar/primarii de comuna, pentru amplasarea pe domeniul privat al unei persoane fizice din comuna respectiva, a unei constructii, fara autorizatie/fara aprobarea/fara acceptul persoanei respective? (Este vorba de amplasarea unei statii de gaze de catre primaria unei comune pe un teren privat. Primaria refuza sa dea proprietarului terenului documentatia pe baza careia a efectuat aceasta amplasare a constructiei mentionate.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:32, 17 August 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Orice plângere penală se poate depune atât la secția de poliție (poliția națională, nu locală), cât și la Parchetul de pe lângă judecătoria de care aparțineți.

De fapt, este mai indicat să depuneți plângerea direct la Parchet, pentru că oricum tot acolo ajunge și să nu mai pierdeți vremea cu poliția.

Trebuie însă mai multe detalii despre speță, pentru că s-ar putea să fie vorba și despre alte infracțiuni...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doua chestii preliminare:
- daca este vorba de o proprietate privata, acest lucru trebuie atasat plangerii in forma unui extras de carte funciara.
- in al doilea rand e bine sa verificati in prealabil daca terenul respectiv nu a fost cumva expropriat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de vacanta poparlan poparlan la montarea si amplasarea pe terenul meu mi se cere pt eliberarea autorizatiei de constructie proiect de la arhitect aceasta casuta este facuta si asamblata ... (vezi toată discuția)
Expertul nu vrea sa mai discute bukinst bukinst In vederea intabularii unui imobil curti constructii s-a apelat la serviciile unui expert cadastru pentru a efectua documentatia cadastrala urmand ca tot el sa ... (vezi toată discuția)
Bloc nedeclarat Luciana44 Luciana44 Am cumparat in 2014 un apartament la etajul 2 , intr-un bloc nou D+P+2E +E3. In 2015 persoana cu apartament cumparat la parter incepe la subsol o ... (vezi toată discuția)