Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune la notar

Eu si fratele meu detinem o suprafata de teren mostenita de la parinti care conform actului de mostenire este impartita la 1/2 pentru fiecare.
Detinem cadastrul terenului pentru intreaga suprafata.
As dori sa stiu daca vrem iesirea din indiviziune la notar, este necesar sa facem documentatia cadastrala de dezmembrare, pe care sa o prezentam notarului? Sau aceasta documentatie cadastrala o pot face si dupa ce obtinem documentul iesirii din indiviziune la notar?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:48, 1 Decembrie 2025
Da. Actul de dezmembrare la notar costă in jur de 1100 lei.
Plus ce mai costă la cadastrist întocmirea documentației.
Însă doar actul de dezmembrare in sine, prin care un teren se dezmembreaza in 2 loturi, nu are cum sa coste 2000 lei
Cadastru la tot terenul si la fiecare lot a costat 1320 lei. 1900 solicita pentru serviciul de parafarea la notar. Eu plătesc totpentru ca sunt interesat, ,celalalt nu dorește sa îl alipeasca la proprietatea lui.

raluk0207 a scris:

Da. Actul de dezmembrare la notar costă in jur de 1100 lei.
Plus ce mai costă la cadastrist întocmirea documentației.
Însă doar actul de dezmembrare in sine, prin care un teren se dezmembreaza in 2 loturi, nu are cum sa coste 2000 lei

Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2025
ion +, utilizator
Urmează vânzarea terenului., din câte știu aici este in jur de 1000 lei la valoarea propusă pentru vânzare. Sau mai știu ce o să se solicite?
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Depinde.
Daca valoarea terenului rezultată din expertiza notariala este mai mare decât prețul declarat de parti, taxele si impozitul se calculează la valoarea din expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
(dezmembrare) cum se face iesirea din indiviziune? sorin85 sorin85 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem coproprietari pe o bucata de teren,eu as vrea sa imi vand partea dar el nu este de acord sa isi vanda partea,asa ... (vezi toată discuția)