Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemnizatie crestere copil, un caz fara un raspuns clar si imediat trebuie sa nasc!

Va rog frumos sa ma ajutatati, daca puteti pentru ca pana acum nimeni nu a putut sa raspunda la intrebarea mea.

1. Am o fetita care a implinit 2 ani pe data de 28.10.2009.
2. Eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc aproximativ pe 26.12.2009.
3. M-am intors la lucru din data de 05.01.2009, pana atunci am fost in concediu de cresterea copilului.
Intrebarea mea este, cum o sa fie calculat la mine indemnizatia de cresterea copilului? O sa primesc 800 de lei s-au 85% din salar? Daca nasc la data stabilita, 26.12.2009 atunci o sa-mi lipseasca vreo 5 zile din 12 luni obligatorii.
Inca o intrebare: in cazul meu pot sa ma duc in prenatal, s-au sa lucrez pana in ultima zi, daca am sansa la 85%?

Va rog din suflet, cine poate sa mua ajute cu un raspuns clar ca pana acuma unii mi-au zis ca primesc 800 lei altii ca 85%( pentru mine 85% ar fi mult mai avantajos)

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bianka2007 , utilizator 08:21, 20 Noiembrie 2009
In cazul dvs se va face media pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului 2. Pentru perioada 26.12.2008-05.01.2009 se iau in calcul veniturile obtinute din indemnizatia pentru bebe1, iar pentru perioada 05.01.2009-26.12.2009 se iau in calcul veniturile salariale obtinute. Din aceasta medie se va calcula 85% si aceasta va fi indemnizatia dvs.
Multumesc frumos,pentru raspuns m-am linistit un pic!!!! Pot sa merg in prenatal?

Multumesc
Prenatalul in majoritatea situatiilor este chiar avantajos sa il luati.
In prenatal castigati 85% din media veniturilor brute pe ultimile 6 luni(minus aprox 63 ron taxe). In principiu asta inseamna mai mult decat salariul net obisnuit, ceea ce inseamna ca va creste media veniturilor nete care se iau in calcul pentru indemnizatie.
Nastere usoara!
Multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de crestere a copilului cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! As avea o intrebare in ceea ce priveste calcularea indemnizatiei de crestere a copilului pana la indeplinirea varstei de 2 ani. Din cate stiu, ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor andreea36 andreea36 Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in per 20 ian- 4 feb 2009 si intentionez sa intru in concediu prenatal din 17 dec.a.c. Am 2 intrebari referitoare la acesta ... (vezi toată discuția)