avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi asistat legal in aceasta problema?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi asistat legal in aceasta problema?

Buna dimineata,
Am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv cu putință în a explica sitiația.

Am fost condamnat pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala la o amenda penală, si ca atare, anularea permisului de conducere.

Fiind în incapacitatea de a plăti, am fost nevoit să plec la muncă în strainătate, voiam să fac asta 2 luni, însă contractul de muncă s-a semnat pe o durată de 1 an de zile.
M-am întors de curând în țară și am achitat amenda penală, dupa 1 an si 2 luni aproximativ de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.
Pentru a redobândi permisul de conducere, din ceea ce am citit în noul cod penal, trebuie să treacă 6 luni de la ispășirea pedepsei amenzii, ceea ce va fi efectov în data de 10 august 2019, aceasta fiind data la care se vor împlini cele 6 luni de la achitarea amenzii.

Intrebarea mea este următoarea:
- formulând o cerere in instanță, fiind asistat de un avocat, instanta poate dispune o hotarare judecatoreasca pron care pot redobandi permisul de conducere mai devreme de 10 august 2019, avand in vedere faptul că amenda a fost plătită după 1 an si 2 luni, iar cumulat cu inca cele 6 luni ar insemna 1 an si 8 luni de la anularea permisului si recapatarea dreptului de a ma inscrie la examenul auto pentru redobandirea permisului de circulatie?

Dacă există o asemenea situație, aș dori sa fiu asistat de un avocat. Ca urmare, dacă există aceasta posibilitate, va rog să mă contactați pentru un contract de mediere.

Cu stimă,
Flavius Ciprian
Nu exista aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala - redobandire permis 2l0w4this 2l0w4this Vreau sa stiu daca am platit o amenda penala in 11 august si exact maine 11 februarie se fac 6 luni de la achitarea amenzii penale, pot sa dau sala pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda penală, dupa cat timp pot redobandi permisul? nix1212 nix1212 Condamnă pe inculpatul....x la: -3600 lei amendă penală (èchivalentul a 180 de zile amendă a cate 20 lei/zi) pt savarsirea infractiunii prev. De art. 336 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala, redobandire permis anulat Constantinov Bogdan Constantinov Bogdan Buna ziua, in data de 22.11.2015 am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera si de pistat cu alcolemie, mi-a fost retinut permisul fara drept de ... (vezi toată discuția)