Buna dimineata,
Am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv cu putință în a explica sitiația.
Am fost condamnat pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala la o amenda penală, si ca atare, anularea permisului de conducere.
Fiind în incapacitatea de a plăti, am fost nevoit să plec la muncă în strainătate, voiam să fac asta 2 luni, însă contractul de muncă s-a semnat pe o durată de 1 an de zile.
M-am întors de curând în țară și am achitat amenda penală, dupa 1 an si 2 luni aproximativ de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.
Pentru a redobândi permisul de conducere, din ceea ce am citit în noul cod penal, trebuie să treacă 6 luni de la ispășirea pedepsei amenzii, ceea ce va fi efectov în data de 10 august 2019, aceasta fiind data la care se vor împlini cele 6 luni de la achitarea amenzii.
Intrebarea mea este următoarea:
- formulând o cerere in instanță, fiind asistat de un avocat, instanta poate dispune o hotarare judecatoreasca pron care pot redobandi permisul de conducere mai devreme de 10 august 2019, avand in vedere faptul că amenda a fost plătită după 1 an si 2 luni, iar cumulat cu inca cele 6 luni ar insemna 1 an si 8 luni de la anularea permisului si recapatarea dreptului de a ma inscrie la examenul auto pentru redobandirea permisului de circulatie?
Dacă există o asemenea situație, aș dori sa fiu asistat de un avocat. Ca urmare, dacă există aceasta posibilitate, va rog să mă contactați pentru un contract de mediere.