avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 recodificarea activitatilor din Actul constitutiv ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

recodificarea activitatilor din Actul constitutiv conform noului CAEN

Buna ziua tuturor!
Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de activitate conform noilor reglementari si sa aduc la zi Actul constitutiv.
Problema mea e una de formulare, deoarece nu vreau sa pastrez in obiectul de activitate toate codurile anterioare, vreau sa introduc doar ceea ce folosesc.
Concret: domeniul principal de activitate si activitatea principala raman aceleasi, dar se reduc substantial domeniile in care societatea poate desfasura activitate.
Este suficient sa scriu "se recodifica obiectul de activitate conform reglementarilor in vigoare " sau e nevoie si sa precizez ca "se modifica" sau "se restrage" activitatea societatii la domeniile enumerate?
Actiunea mea poate fi calificata ca o modificare prin restrangere a obiectului de activitate?

Multumesc!


Editez: Mentionez ca certificatul de inmatriculare este preschimbat in septembrie anul acesta.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
bernix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:22, 27 Noiembrie 2009
Am si eu o nelamurire, am solicitat recodificarea codului caen am schimbat si certificatul de inregistrare dar nu am depus act constitutiv modificat.Acum as dori sa mai adaug cateva coduri caen.Firma are statut si contract de societate(cu coduri caen vechi).In acest caz cum procedez ?Daca intocmesc un act constitutiv actualizat voi trece in el noile coduri pe care le doresc aduagate, dar cu cele vechi cum procedez ??La hotarare aga cum se trec codurile noi ?
463 Comert cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului
4631 Comert cu ridicata al fructelor si legumelor
Sau este de ajuns doar :4631 Comert cu ridicata al fructelor si legumelor
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
poolonik, utilizator
Inteleg ca ati facut recodificarea, dar nu ati facut modificarile in vechiul statut iar acum doriti sa mai adugati si o alta activitate
Acum o sa faceti un Act constitutiv actualizat in care veti trece activitatile recodificate precum si noua activitate.
Daca 4631 care este o clasa CAEN-2, devine obiect principal de activitate, inaintea lui puteti sa treceti in actul constitutiv (la cap. Ob. de activitate) si 463 care este grupa din care face parte clasa 4631 . Daca insa 4631 este doar o activitate secundara, o veti aduga la activitatile secundare cu denumirea ei
Daca 4631 devine ob. principal atunci va trebui sa schimbati certificatul de inmatriculare.
Va multumesc pentru raspuns.Actul constitutiv actualizat este de fapt statutul societatii in care se opereaza doar modificarile ?Adica voi copia statutul societatii iar la capitolul obiect de activitate voi trece codurile caen recodificate si codurile caen pe care le voi adauga.Am facut si un contract de cesiune in care un asociat cesioaneaza partile sociale catre alt asociat din cadrul firmei.In hotararea aga este de ajuns sa specific
1. Aprobarea cesiunii de catre asociatul ..X unui numar de ... parti
sociale catre ...Y,conform contractului Nr.... din ..../..../2009
2.schimbarea structurii participarii asociatilor la capitalul social, ca urmare a cesuinii
3. Completarea obiectului de activitate secundar al Societatii cu urmatoarele activitati :aici voi insira codurile caen cu denumirea lor.
4.redactarea actului constitutiuv actualizat.

OK! Cu opinia ca la 4. ati putea scrie "Actualizarea actului constitutiv in concordanta cu prezenta hotarare"
Puteti sa depuneti Statutul cu modificari cu denumirea Act constitutiv in loc de Statut
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare coduri caen in actul constitutiv actualizat RomeoR RomeoR Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)