avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat stergatoare auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat stergatoare auto

Buna seara,
Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni.

Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt si sustras 3 stergatoare de la 3 automobile. Am fost retinuti de un echipaj de politie si dusi la sectie. Am cooperat cu organele de ordine, am indicat masinile de la care au fost sustrase acele stergatoare si in declaratie am scris ca regretam faptele savarsite - respectiv am declarat ca nu am baut in scopul savarsirii faptelor. Cei care ne-au retinut si luat declaratii ne-au spus ca e posibil sa scapam cu amenda administrativa. Pana in momentu de fata nu am apelat la serviciile unui avocat.

Astazi a sosit o citatie de la politie care ne cerea sa ne prezentam la sectie - in calitate de invinuiti- (nu se specifica motivul). Nu se specifica nici daca partile vatamate au depus plangere. (nu am mai primit pana in momentul de fata vreo alta instiintare).

Intrebarea/intrebarile mele sunt:

Ce se poate intampla acum cu mine?
Cam la cat ar ajunge amenda, daca este vorba de asa ceva? Pagubele materiale le-am estimat la 300RON.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters114268 , utilizator 09:32, 26 Noiembrie 2009
totusi cel care a mai primit amenda administrativa nu este autorul faptei, ci se intorcea acasa impreuna cu cel care furat stergatoarele si cand a venit politia, l-au prins si pe el, iar acum este chemat ca invinuit. poate vor tine cont de declaratiile lor...

ideea e ca de la primirea amenzii administrative au trecut mai bine de 3 ani si cu toate astea inca se mai afla in evidenta politiei. de ce? si ce se poate face sa fie radiata?

cu toate ca acea amenda administrativa nu apare in cazierul judiciar, organele de cercetare tot stiu de savarsirea contraventiei. din cate am inteles de la avocatul lor, se poate face o cerere la judecator prin care va fi sters din evidenta absolut tot, astfel incat nu va mai sti nimeni de ceea ce s-a intamplat. chiar exista asa ceva? si se mai poate face acum in cazul in care acesta este deja invinuit?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters114268, utilizator
In evidenta politiei se va afla si peste 30 de ani.
Si in caz de reabilitare se vede de politie ce a facut in trecut.Adica condamnarea cu executarea pedepsei, sa spunem.

Daca este nevinovat nu are de ce sa ii aplice amenda administrativa.
Dar din moment ce l-a pus sub invinuire parchetul are ceva probe.

avocat Claudiu Lascoschi
Atunci la ce anume se refera acel avocat? sau poate nu stie ce vorbeste...
in legatura cu invinuirea, este posibil sa fi pus mana pe stergatoare cand a vrut sa-l impiedice pe prietenul lui sa nu le rupa. declaratiile amandurora confirma acest lucru, cum ca unul dintre ei a incercat sa-l impiedice pe celalalt. dar banuiesc ca nu se poate dovedi si daca mai exista si niste amprente ce anume se poate face sa nu se ajunga in instanta?
totusi, infractiunea a fost una minora, prejudiciul a fost reparat, cei doi sunt ambii studenti, iar cel care n-a facut nimic si lucreaza si nu au profil de infractor...
chiar nu se poate rezolva in faza asta direct in fata organelor politiei?
Daca a incercat sa il impiedice nu este vinovat.
Poate ca exista un martor sau mai multi care spun altceva.
Poate ca nu au vazut bine martorii.
Avocatul ar trebui sa stie cat de cat cum sta treaba.
va multumesc pentru timpul acordat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)
Am furat din magazin si am fost prinsa...ce mi se intampla?? Kristinaaa Kristinaaa buna ziua, am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion ... (vezi toată discuția)