Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... E posibil sa ai avocat din oficiu intr-un caz civil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

E posibil sa ai avocat din oficiu intr-un caz civil?

Am fost reclamat in instanta si nu ma intereseaza procesul acelui impostor. Eu, paratul locuies in afara tari din anul 1990 si reclamantul nu are adresa mea. Reclamantul a vrut sa ma scoata din barlog si sa afle adresa mea. O cerere de chemare in judecata in lipsa de procedura se respinge. Pe ECRIS arata ca am avocat. Deci reclamantul mi-a angajat un avocat sa ma reprezinte. Si culmea, au mai fost si opt infatisari in instanta. Daca nu? Atunci instanta a numit un avocat. E posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:17, 3 Martie 2019
Probabil ca este avocat curator.
Va apăra pe dvs. dar este desemnat de barou si nu de partea adversă.
Cat va apăra în concret este alta discutie...
Sunteti pe taramul art.167 Cpc.

Art. 167 Cpc - Citarea prin publicitate

(1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.

(2) Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată competente şi la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanţa va dispune şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.

(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.

(4) Procedura se socoteşte îndeplinită în a 15-a zi de la publicarea citaţiei, potrivit dispoziţiilor alin. (2).

(5) Dacă cel citat se înfăţişează şi dovedeşte că a fost citat prin publicitate cu rea-credinţă, toate actele de procedură ce au urmat încuviinţării acestei citări vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sancţionat potrivit dispoziţiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c).

Incercati sa gasiti datele de contact ale avocatului numit de instanta curator pt dvs si sa luati legatura cu aceasta pt a vedea despre ce este vorba in dosar si pt a-l sprijini in asigurarea unei aparari eficiente pt dvs.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta prin ziar B_Cosmin B_Cosmin Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna georgetasolo georgetasolo Sunt divortata de 2 ani si din pacate am custodie comuna cu fostul sot, [editat]( hotararea este definitiva si irevocabila; am divortat in 01.09.2013). Doresc ... (vezi toată discuția)