avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie unica PFA, CASS platit anticipat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie unica PFA, CASS platit anticipat

Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime pe economie, echivalent CASS 2019.
In acest an, mi-am infiintat un PFA si, conform estimarilor mele, nu voi depasi pragul de 12 salarii minime.
Nu imi este clar daca si cum trebuie completat capitolul "Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate estimată" pentru a fi sigur ca voi fi asigurat in anul 2019 si totodata de a se tine cont de suma achitata in avans.
In aceeasi situatie este si sotia mea, cu diferenta ca ea a achitat CASS anticipat si in anul 2018. Este vreo diferenta in ceea ce va completa ea?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
wrunning, utilizator
Cel mai recent răspuns: wrunning , utilizator 09:16, 8 Martie 2019
Cred ca am inteles. Da, a fost o greseala, probabil neacordand importanta cuvenita declaratiei si bazandu-ma mai mult pe ideea ca o plata facuta figureaza ca fiind facuta si se va lua in evidenta oricum.
Ca o concluzie, voi completa acum doar la venituri estimate pe 2019, bifand ca optez pentru plata CASS desi estimez sa fiu sub plafon, si, ulterior, in urmatoarea declaratie, cand voi specifica venitul realizat in 2019, voi putea mentiona si aceasta suma achitata, nu?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
wrunning, utilizator
Inca un amanunt, va rog, in cazul sotiei, care a achitat la fel si pe 2018, insa se pare ca nici ea nu a depus declaratia nici pe 2018, ea va trebui sa completeze acum si sectiunea cu veniturile realizate pe 2018 (desi sunt 0) si a bifa faptul ca a achitat acei 1140 lei pe 2018, nu?
Va multumesc!
Da, corect.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Compensare de la anaf panseluta13 panseluta13 Anul trecut am obtinut venituri din chirii, mai mici decat salariul minim. Am depus declaratia unica si am optat pentru plata CASS. Am platit si impozitul si ... (vezi toată discuția)