avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai pot depune intampinare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai pot depune intampinare?

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de termenul de depunere al unei intampinari.
Mama mea este mostenitoarea (alaturi de alti mostenitori) a doua terenuri (unul intravilan si altul extravilan). A fost chemata in judecata pentru iesire din indiviziune.La primul termen a fost greva si nu s-a judecat. La al doilea termen doar s-a luat la cunostinta dosarul si atat. Nici mama si nici ceilalti mostenitori nu au depus o intampinare. Stiu ca intampinarea poate fii depusa cu cel putin 5 zile inainte de prima infatisare sau direct in ziua procesului la instanta de judecata. Intrebare mea este daca mai are drepul sa depuna aceasta intampinare direct instantei (tinand cont ca procesul se desfasoara la ploiesti iar mama sta in bucuresti). Intampinarea poate fii facuta in numele tuturor mostenitorilor sau trebuie ca fiecare mostenitor sa faca cate una( tinand cont de faptul ca toti mostenitorii ''parati" doresc acelasi lucru: impartirea terenurilor conform legii)?Daca nu mai poate fii depusa intampinarea, poate face o declaratie la notariat in care sa specifice ce anume doreste si sa o depuna instantei sau exista o alta cale?
Si intampinare a trebuie facuta neaparat de un avocat sau poate fii facuta si de o persoana cu studii juridice?
Ce se intampla daca nu poate ajunge la proces la urmatoarele termene?
Cel mai recent răspuns: bettyna , utilizator 12:14, 22 Noiembrie 2009
Bun. Si cum anume sa se faca acesta iesire din indiviziune??
Nu vrea nimeni nici o bucata de teren in natura??
Stiti voba aceea cu impartitul a 2 paie la 3 magari?
Aici sunt 2 terenuri si mai multi mostenitori. Ori vad ca nimeni nu vrea sa povesteasca instantei cum anume sa se faca impartirea.

Ori cea mai mare greseala pe care o face omul este ca se duce in instanta fara sa stie ce si cum sa ceara si dupa aceea se mira ca nu capata. De ce? Pentru ca instanta nu da ceea ce nu i se cere.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
Si daca nu sunt neintelegeri, de ce ma rog frumos nu ati mers la notar?
NU inteleg nici eu, asa cum nici instanta nu are cum intelege ce doreste fiecare...
Pana sa inteleg daca exista litigiu sau nu, daca va aparea, daca... daca... procedura civila spune ca intampinarea e obligatorie.
POate ca nu ajunge pentru ca toata lumea sa o si depuna, dar asa zice la lege si in lipsa de respect pentru ea, platim cu pierderi de drepturi.
Ajunge ca argument?
Da multumesc. Ati fost cu toti foarte draguti si am inteles punctul de vedere.
Si aveti dreptate in legatura cu motivul pentru care s-a amanat cauza . Se pare ca reclamanta "a uitat un mostenitor pe drum" asa ca s-a amanat pentru ca reclamanta sa cheme in judecata toate partile ce mostenesc terenurile.
Din pacate avocata care i-a facut cerere de chemare in judecata a intocmit-o destul de vag pentru ca din cererea de chemare in judecata nu reiese decat ca reclamanta cere iesirea din indiviziune pentru titlul de proprietate pe care il are . Asa cum mentiona cineva mai sus nu a specificat instantei ce anume doreste exact ci doar ca vrea iesirea din indiviziune. De aici si nelamurirea mea referitor la intampinare. Dar acum dupa ce am citit mesajele dumneavoastra am inteles in ce consta problema si ca intradevar intampianrea este o parte importanta a unui proces.Si dupa ce am stat de vorba cu reclamanta am inteles si de ce nu a mers cu noi la notariat. Se pare ca doreste doar parte din intravilan ,iar unuii dintre mostenitori nu au fost de acord . Asa ca s-a adresat instantei.
Din pacate in cerere ai de chemare in judecata nu a spacificat acest lucru si noi nu am stiu. De aici si confuzia mea.
Inca o data va multumesc pentru raspunsuri. Au fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.sunt citata ca parat intr-un proces de dezbatere a ... Aida2016 Aida2016 Buna ziua.Sunt citata ca parat intr-un proces de dezbatere a suuccesiunii dupa mama . si doi frati ai ei(toti decedati).Se cere iesirea din indiviziune ,avand ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar vylut vylut Buna ziua! Am calitate de parat intr-un dosar de partaj judiciar. Am depus intampinare in termenul legal. A doua zi dupa depunerea intampinarii, am primit ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)