avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi înainte de a depune actele de divorț. Cum pot afla dacă i-a depus în alt cont?

Bună ziua.

Cum pot afla dacă soțul are banii în diferite conturi bancare? Mentionez faptul că înaintea de a depune actele de divorț ( cu o zi înainte ) soțul a fugit de acasă scoțând toți banii din conturi, conturi unde eu eram clauză iar dânsul titular , de la banca respectivă am toate extrasele de cont ( de unde rezultă că el a scos suma de 80.000 lei cu programare ) , cum pot afla dacă ia depus în alt cont respect la o altă bancă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Stanescu , Avocat 10:34, 27 Martie 2019
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o sa va ofere nicio institutie bancara astfel de informatii, avand in vedere caracterul confidential al datelor. In principiu nici nu conteaza ca-i tine in cont bancar sau acasa in "seif "ori ca deja au fost cheltuiti, deoarece aveti la indemana posibilitatea de a promova o actiune de partaj astfel incat sa va recuperati jumatate sau integral suma respectiva de bani ( in functie de provenienta ei). Cu cat mai repede, cu atat mai bine, sa nu riscati sa nu mai aveti ce recupera daca isi diminueaza intentionat patrimoniul.
Luati legatura cu un avocat sa va ajute.
Bani sunt proveniți din darul de nuntă , sunt depuși a doua zi după nuntă la bancă. În dat de 9 septembrie 2018 a avut loc nunta , în data de 10 septembrie 2018 am depus banii, în data de 12 decembrie 2018 a ridicat banii din cont , iar la data de 13 decembrie când am aflat am depus cerere de divorț, apoi o plângere la poliție.

Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu avocatul dvs si urgentati dosarul de divort sau formulati separat si actiune de partaj. In cazul acesta, aveti dreptul la jumatate din darul de nunta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte bine că aveți extrasele de cont că au fost scoși banii, luați legătura cu un avocat și solicitați partajul bunurilor comune (în care intră și această sumă), fiind îndrituită la jumătate.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate dispune instanța adrese către bănci.
Asa se.va lamuri situatia.
Este însă mai complicat decat pare si fara avocat este posibil sa vedeti fata urâtă ă justiției...

Alte discuții în legătură

Abuz cred? carmenatila carmenatila Buna ziua ,stiam ca am de platit suma de 11 lei la finante ,din comoditate nu am platit recunosc ,e vina mea , dar am primit o adresa de poprire pe numele meu ... (vezi toată discuția)
De unde stie anaf sa imi popreasca exact conturile BraveHeart BraveHeart ...nu mi s-a intamplat pana acum, dar ne paste pe toti ! Daca au o amenda, somatie, ceva neplatita ... cetatenii se pot trezi cu conturile blocate ! Corect ... (vezi toată discuția)
Partaj bani andreiionel andreiionel Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de ... (vezi toată discuția)