avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Părți comune de blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Părți comune de blocuri

Bună dimineața! Exteriorul balconului este parte comună în condominiu?
Cel mai recent răspuns: alinalina45 , utilizator 16:05, 27 Martie 2019
Este o asociație "cum vrem noi" dacă ai pretentii și iți ceri drepturile,nu iti mai răspund la telefon, mustrări scrise în cutia poștală , citez" calm,coerent și fără patimă " ținând cont că eu am ripostat cu acelaș ton cu care mi sa vorbit.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
alinalina45, utilizator
Printati articolele de mai sus si mergeti cu ele la administrator si presedinte si vedeti reactia lor.
Daca nu va intelegeti...mergeti la cenzor...
Daca nici cu el nu va intelegeti...mergeti la primaie, compartimentul specialiat.
ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
Este o asociație "cum vrem noi stăm de 30 aici dacă nu iți convine mutăte ", dacă iți ceri drepturile legale, nu ți se mai răspunde la telefon sau primești mustrare scrisă în cutia poștală...citez "trebuie discutat cu calm,coerent și fără patimă " dar eu am ripostat verbal ridicând tonul pentru că așa mi sa vorbit. Vă rog să trageți dvs concluzi. De trei ani de când am cumpărat ap mi-au pus păru pe moațe și am ajuns la limita răbdării. Mi sa spus să mă mut dacă nu îmi convine!!??
Am fost si am primit răspunsuri cu mustrări,la asociație nu am cu cine să mai vorbesc,am ajuns de râsul,plânsului,nu ai voie să vorbești să iți ceri drepturile, mori cu legea în mână,pe bani noștri și în proprietatea noastră am ajuns sclavi. Scuzați-mă sunt foarte supărată, sunt și bolnavă cu boli cronice și autoimune am ajuns la limita răbdării. Am uitat să vă spun că unul dintre membrii Comitetului Executiv al asociației ia spus soțului meu să mă trimită acasă sa-mi iau pastilele.
Am cerut comisie,a venit decât presedintele. Și am primit răspunsul pe care l-am scris.

CipM a scris:

Nu e deloc clar ce anume este defect. Ce anume reparati dvs in interior, care este cauza pt care faceti aceste reparatii, in ce constau aceste reparatii si care e legatura cu exteriorul balconului? Deci trebuie determinata mai intai si foarte exact cauza.

Ati precizat "lucrarea de izolare exterioară a balconului". Ce e cu izolatia asta? A cazut, a crapat, au ciugulit-o ciorile, ce este in neregula cu ea? De ce trebuie facuta lucrarea asta?

Exteriorul balconului face parte din fatada iar fatada este parte comuna in grija asociatiei. Dar mai intai trebuie determinat daca aceasta parte de fatada necesita reparatie.

Pe de alta parte, aveti posibilitatea de a contracta lucrarea in numele dvs,, cu deviz precis asupra elementelor reparate si o puteti plati dvs. urmand sa va recuperati banii de la asociatie amiabil, prin mediator sau in instanta in cazul in care sunteti indreptatita.

Alte discuții în legătură

Fatada balcoane Alex Vanju Alex Vanju Bună seara! Am o întrebare legată de fațada balconului, adică mașina parcată într-o parcare amenajată, mai exact în curtea blocului de sub ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)