avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în care mi se cere o sumă incredibil de mare pentru un debit la Orange. Mi se propune plata integrală sau în rate, alternativa fiind executarea silită. Ce mă sfătuiți?

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare împreună cu o carte de vizită a unui reprezentant. În aceasta scrisoare îmi este cerută o suma incredibil de mare pentru un debit cu Orange, mi se propune sa închei un contract de plata integrala sau în rate altfel se va proceda la instanță și la executor silit. Ce mă sfătuiți?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri, voi ține cont de sfaturile dumneavoastră. Să aveți o zi bună!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate ați fost notificat, deci s-a întrerupt termenul de prescripție, nu mai intervine.
Cel mai bine este să mergeți cu înscrisurile la un avocat.
Ok.Mulțumesc mult!
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea intrerupe termenul de prescriptie cu conditia sa va actioneze in judecata in termen de 6 luni de la notificare.
Vedeti exact care sunt facturile neplatite, de cand dateaza. Ce e mai vechi de 3 ani, e prescris.
Nu va bazati pe prescriptie daca vb de iulie 2016. Incercati sa va intelegeti cu firma de recuperari, altfel veti plati si cheltuieli de judecata si apoi de executare. Daca suma ceruta acum vi se pare mare, sa vedeti apoi.
Nu stiu de ce alegeti sa nu va platiti facturile la timp
Buna ziua,

Ascultati sfaturile avocatilor privind prescriptia. Legat de executare, daca aveti venituri, conturi, bunuri -case, terenuri, masini- aflate oficial pe numele dvs, le pot executa, daca nu, nu au ce sa execute. Si la venituri, doar o treime se poate opri. Desigur, dupa ce are loc un proces si o executare realizata de un executor, in niciun caz acum. Analizati si vedeti in ce situatie sunteti. In cazul in care nu gasesc nimic pe numele dvs in aceste 3 luni, nu cred ca se vor inghesui sa urmeze calea legala, caci ar aduce doar costuri pt ei. Aceste societati, care cumpara creante neperformante, actioneaza dupa ce verifica daca pot recupera ceva. Daca nu aveti nimic pe numele dvs, nu au de unde recupera, iar dupa ce intervine prescriptia, merg fara folos in instanta.

Prin urmare, pt moment puneti in balanta riscurile si vedeti pe ce cale e mai bine sa mergeti. Iar pe viitor, incercati sa va platiti facturile la timp, asa este corect.

Sandrak a scris:

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare împreună cu o carte de vizită a unui reprezentant. În aceasta scrisoare îmi este cerută o suma incredibil de mare pentru un debit cu Orange, mi se propune sa închei un contract de plata integrala sau în rate altfel se va proceda la instanță și la executor silit. Ce mă sfătuiți?

Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - titlu executoriu emis de catre primarie. ce sanse am de castig? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la executarea impotriva unui titlu executoriu emis de catre primarie. Suma datorata reprezinta impozite locale(casa ... (vezi toată discuția)