Buna ziua,
Ascultati sfaturile avocatilor privind prescriptia. Legat de executare, daca aveti venituri, conturi, bunuri -case, terenuri, masini- aflate oficial pe numele dvs, le pot executa, daca nu, nu au ce sa execute. Si la venituri, doar o treime se poate opri. Desigur, dupa ce are loc un proces si o executare realizata de un executor, in niciun caz acum. Analizati si vedeti in ce situatie sunteti. In cazul in care nu gasesc nimic pe numele dvs in aceste 3 luni, nu cred ca se vor inghesui sa urmeze calea legala, caci ar aduce doar costuri pt ei. Aceste societati, care cumpara creante neperformante, actioneaza dupa ce verifica daca pot recupera ceva. Daca nu aveti nimic pe numele dvs, nu au de unde recupera, iar dupa ce intervine prescriptia, merg fara folos in instanta.
Prin urmare, pt moment puneti in balanta riscurile si vedeti pe ce cale e mai bine sa mergeti. Iar pe viitor, incercati sa va platiti facturile la timp, asa este corect.
Sandrak a scris:
Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare împreună cu o carte de vizită a unui reprezentant. În aceasta scrisoare îmi este cerută o suma incredibil de mare pentru un debit cu Orange, mi se propune sa închei un contract de plata integrala sau în rate altfel se va proceda la instanță și la executor silit. Ce mă sfătuiți?