avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele libere, alte culte religioase legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele libere, alte culte religioase legale

Buna ziua,

daca zilele de sarbatoare legala, altele decat cele crestine cad intr-o zi de weekend, cand se acorda cele doua zile libere?
Acestea se pot suprapune cu zilele de sarbatoare legala?

ex. Pastele la Catolici cade in 21 Aprilie, ii dau liber in 22 si 23 sau doar in 22 Aprilie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 20 Aprilie 2019
Legea nu face distincție pentru niciuna din sărbătorile astfel declarate de către cultele religioase. Astfel, câte 2 zile libere pentru fiecare sărbătoare devine interpretabil. Caz concret la mine, fiind catolic, angajatorul mi-a acordat liber plătit în baza acestor prevederi și pentru vineri și pentru luni, înainte și după Paștele catolic.
Nu toti angajatori interpreteaza cu acelasi sens legea.

Legea mentioneaza clar : doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Catolicii fac parte din cultul crestin ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ... SergiuDgr SergiuDgr In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt de alta religie, de exemplu de religia catolica, in acest caz cum procedam cu zilele ... (vezi toată discuția)