avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am luat 6 puncte penalizare pentru ca aveam numaru in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am luat 6 puncte penalizare pentru ca aveam numaru in geam,ma poate ajuta careva cu niste raspunsuri?

Buna

Mai pot face ceva in instanta daca am fost amendat cu 6 puncte penalizare si talonul luat daca am fost oprit iar numarul din fata deoarece l-am agatat si am rupt suportul a fost pus la vedere in geam,am facut poze cu agentii langa masina vazandu-se numarul in geam,exista vre-o sansa sa castig in instanta deoarece mi se par prea mult cele 6 puncte penalizare.
Cel mai recent răspuns: madriann , utilizator 10:30, 24 Noiembrie 2009
Cititi OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si
OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.Acolo aveti raspunsurile.
din cele postate de dvs inteleg ca in timp ce conduceati ati agatat si rupt suportul nr. de inmatriculare...

in opinia mea, merita sa faceti acea contestatie, instanta poate retine una din cauzele (eventualul caz fortuit) care inlatura caracterul contraventional al faptei sau poate tine seama de gradul redus de pericol, al faptei dvs -mai ales ca nr era la vedere, aspect ce reiese din acele foto de care spuneti- si sa dispuna transformarea sanctiunii amenzii in avertisment...

Toate cele bune si mult succes...!!!
se poate castiga, ........este curios de vazut cum va demonstra reprezentantul politiei in cadrul procesului, faptul ca numerele erau in geam, de altfel aceasta sarcina cade in seama lui si mai interesant este ceea ce este scris in O195 cu privire la pozitionarea numerelor de imatriculare. Multa bafta. :)
pot sa demonstreze ca aveam numaru in geam deoarece au filmat masina cu aparatu radar,nu am depist viteza am mers regulamentar dar m-au oprit ca aveam numaru in geam si nu in fata masini,suportul masini era rupt cand am fost filmat si cand am facut si eu poze,va multumesc pentru ajutor
nu am reusit sa gasesc articolul unde este pozitionarea placutelor de imatriculare,am gasit doar ca in locurile special amenajate

Alte discuții în legătură

Art. 85, alin. (4) din oug nr. 195/2002 fi01 fi01 in data de 17 03 2011 la intrarea in municipiul beius am fost oprit de o patrula a politiei,eu conducand o masina a unui nepot inmatriculata in franta fara a ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu a agentului de circulatie dughici85 dughici85 :OIn data de 20 07 2010 in jurul orei 16;30 ,ma deplasam cu autoturizmul catre domiciliu ,in drum am intlit un echipaj de politie ,mentionez ca se aflau pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism cu acte false Brunet&vagabont Brunet&vagabont Buna seara spuneti-mi,va rog,ce posibilitate exista sa pot inmatricula o masina in conditiile Care POLIȚIA ma oprit Mi-au luat numere carte talon ect.. si ... (vezi toată discuția)