O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare de bani (40.000 euro) pentru o perioadă de timp. Vreau să o ajut, dar în același timp vreau și să mă protejez. Ce acte trebuie să fac?
Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și sa “ma protejez”. Ce acte trebuie sa fac ? Este suficientă un înscris de mâna cu martori ? Trebuie făcut înscrisul la notar ? Sa cer înscrierea mea in CF ? ( as vrea sa fie costurile cât mai mici)
mvali
Utilizator 10din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca doriti sa o ajutati si prietena dumneavoastra doreste sa achizitioneze un imobil/teren cu acea suma mai bine luati acel imobil/teren pe numele dumneavoastra, si cand dansa il va plati integral ii faceti acte pe acel imobil/teren. Cum este leasing-ul. Asa va protejati si o protejati si pe prietena dumneavoastra.
Sa nu uitati ca innainte sa cumparati acel teren sa va informati bine de pretul zonei si tot ce tine de valoarea achizitiei sa nu luati teapa amandoua.
3UGA
Utilizator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
O solutie ar fi cea data "mvali" si asta doar in cazul in care investitia urmarita este cea de achizitie a unui imobil.
Nu este recomandat sa dati bani cu imprumut. Sunt atatea institutii bancare gata sa arunce cu bani , nu inteleg de ce apeleaza tocmai la "prieteni" pentru o suma exorbitanta. Daca n-aveti ce face cu banii ca singura solutie ramasa este sa va ajutati prietenii, recomandarea mea ar fi sa achizitionati un imobil pe care sa-l dati spre inchiriere. In situatia asta banii vor produce bani si nu vor fi risipiti pe prietenii.
E alegerea dumneavoastra, dar cred ca sfaturile care le-ati primit aici sunt dintre cele mai bune, si bine ca ati intrebat.
Pun pariu ca pritenia respectiva se va strica numai prin simplul refuz de imprumut iar un eventual imprumut o prelungeste pana la prima imposibilitate de plata la termen.
GermanAlex
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Garantie imobiliara care sa depaseasca bine suma, termene clare, la depasire penalizare, dobanda si trecuta in CF neaparat - facuta la notar. Un codebitor sau mai multi ar fi buni - copiii respectivei persoane.
AlexBroker
Utilizator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Draga Adi_0264,
Eu locuiesc de o perioada foarte lunga in strainatate. Am fost rugat de foarte multe ori sa imprumut cu bani, prieteni foarte buni din copilaria mea in Romania, oameni pentru care as fi facut orice. Am dat mai multe "imprumuturi" nu mari pina la $1000, nu am primit nici macar o singura data bani inapoi. Citeodata nu am primit nici macar multumesc. Cu toti prieteni care au primit bani de la mine nu mai sint in contact nu din cauza mea, cu exceptia unui singur prieten, care a primit cadou bani de la mine si nu a fost nicodata vorba sa ii plateasca.
Ce incerci tu sa faci este sa cumperi prietenia, pentru $40,000, vei ramine si fara bani si fara prietenie. Daca dai imprumut nu o sa iti mai vezi prietena
pentru ca nu vrea sa plateasca, daca nu dai imprumut nu va mai vrea sa te vada pentru ca nu ai "ajutat-o". Deci prietenia ta este terminata.
Nici un fel de notar nu te va ajuta sa iti recuperi bani, procesele sint scumpe si vei descoperi ca nu poti recupera nimic.
Pastreaza bani, mai tirziu in viata vei intelege cit de greu este sa faci acesti bani cind ai nevoie si atunci va fi prea tirziu.