avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... problemă plicuri la adresă veche
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

problemă plicuri la adresă veche

Buna ziua,

Am o întrebare la care aș vrea un răspuns dacă se poate. Eu stau cu chirie într-o garsonieră. Cel care a stat înaintea mea este pensionar și după ce s-a mutat nu și-a schimbat adresa, astfel că încă primește plicuri cu cupoane de reducere pentru tren la adresa unde stau eu. Când am fost prima oară la administrație pentru plata întreținerii mi s-a zis să păstrez plicurile ce vin și să le duc acolo, pentru că vine să le ia respectivul de acolo. Zis și făcut.

Toate bune și frumoase până când recent omul s-a plâns că nu găsește un plic din decembrie. M-a contactat poștașul care nu știa că la adresa asta nu mai locuiește respectivul. I-am spus că tot ce am găsit în cutia poștală le-am dus la administrație de-a lungul timpului, și nu am nicio idee de ce ar lipsi unul. Eu mai arunc reclame dar niciodată plicuri și nu cred că a fost aruncat. Ideea e că poștașul nu trebuia să dea plicurile fără semnătură de primire, dar era mai comod să le pună direct în poștă. Acum omul aducea amenințări la adresa mea prin poștaș că am luat eu plicul și îi folosesc taloanele și că e caz penal. Eu sunt student și nu aș avea nevoie de niciun cupon, asta în cazul real în care poți folosi cupoanele altuia pentru că știu că îți trebuie buletinul. I-am spus poștașului asta și concluzia lui e că plicul s-a pierdut.

Aș vrea să știu cum sunt văzute lucrurile în cazul acesta și care sunt șansele reale să am eu vreo problemă, dat fiind faptul că am fost de bună credință și i-am transmis mereu tot ce am găsit.

Mulțumesc.


Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
icatalin94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:41, 8 Aprilie 2019
Cupoanele de reducere pentru pensionari sunt nominale si nu pot fi utilizate decat de cel nominalizat impreuna cu buletinul.
Nu este problema dvs. ca nu a primit plicurile respective atata timp cat nu ati semnat nimic pe PV al postasului. In plus pensionarul este in neregula, nelocuind la adresa respectiva.
Primiti, dupa parerea mea, amenintari gratuite.
Din cele descrise cred că este vorba de un pensionar care primeste pensia intr-un cont bancar. Și eu sunt în această situație. Pensia se virează în contul bancar de către Casa de Pensii, iar cupoanele le aduce postasul. Cupoanele de pensii nu sunt transmise pensionarilor într-un plic.Postasul le transmite pensionarului sau le lasă în cutia postală. Fiind vorba de cupoanele din luna decembrie, care conțin taloanele CFR este posibil ca postasul sa nu le fi lasat in cutia postala si sa le depuna la oficiul postal si apoi la Casa de pensii.
Respectivul pensionar trebuie să mearga pe firul problemei și cu siguranță va rezolva prolema.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe auto neplatit de fostul proprietar robertnnn robertnnn Buna ziua, Am primit recent instiintarea aceea de plata a impozitelor. Am observat ca mai este un plic in plus. Era impozitul pe automobile ale fostului ... (vezi toată discuția)
Cupon de pensie ghita49 ghita49 Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act. Poate sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata o societate de leasing? Costinel Burca Costinel Burca De la o vreme , un IFN care acorda imprumuturi cu dobanda foarte mare , imi trimite fel de fel de plicuri prin care se ofera sa-mi dea un imprumut rapid de ... (vezi toată discuția)