Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare urmarire penala

Judecarea amanata de 5 ori din cauza lipsei de procedura.
Ce inseamna lipsa de procedura? Nu s-a prezentat procurorul in instanta.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:11, 18 Aprilie 2019
Ce inseamna lipsa de procedura? In principiu, procedura cu citarea, adica fie cei citati si-au schimbat domiciliul si nu au anuntat, fie nu li se cunoaste domiciliul, fie etc. Cat priveste procurorul, acesta cu siguranta se prezinta in instanta. Ca s-a amanat de 5 ori, nu este ceva deosebit.
Suntem doua persoane implicate si amandoi locuim in strainatate din 1995. Eu am depus plangere penala impotriva lui in 2012; el impotriva mea si asa am ajuns amandoi vinovati. Persoana cealalalta tot timpul refuza primirea citatiei. Ce se va intampla in acest caz? Poate interveni prescriptia?
Prin renuntare la urmarirea penala se stinge actiunea penala. Aceasta renuntare la urmarirea penala se dispune de catre procuror si este supusa confirmarii judecatorului de camera preliminara. Judecatorul stabileste termenul si dispune citarea persoanelor implicate. In cazul imposibilitatii de a se comunica citatia, se va dispune citarea prin afisare (desi, daca au existat dosare de urmarire penala pana acum, citarea se va face la ultimul domiciliu cunoscut).
Ehh, deci, in acest caz, daca prin renuntare la urmarirea penala se stinge actiunea penala ...despre ce prescriptie vorbiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este intimatul? mezgageza mezgageza cine este intimatul in aceasta solutie? inculpatul sau partea vatamata? Solutia pe scurt: Faţă de lipsa de procedură cu persoana vătămată X , dispune ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Detinere cannabis si ecstasy (minor) pajiste pajiste Am 17 ani, am fost prins pe strada in miezul noptii cu o cantitate mica de cannabis si o pastila ecstasy, pe care le-am aratat de buna voie jandarmilor. M-au ... (vezi toată discuția)