avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cerut unei companii de telefonie mobilă, după ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cerut unei companii de telefonie mobilă, după expirarea contractului, să-mi șteargă datele cu caracter personal din baza de date dar m-au refuzat. Este legal să îmi folosească datele încă trei ani, așa cum au zis?

buna seara
am avut un contract pe 2 ani cu compania de telefonie Vodafon si in aprilie pe 8 a expirat .din acest motiv am trimis o cerere prin care ceream sa se stearga toate datele mele cu caracter personal din baza de dati si de la toti tertii parteneri.am primit un raspuns din partea lor ca nu imi pot sterge datele din baza de date inca 3 ani de zile de acum in colo si daca nu sunt multumit de raspunsul lor sa ma adresez instantei.
este legal sa imi foloseasca datele fara acordul meu? este legal sa nu stearga datele inca 3 ani de acum in colo?
in situatia asta ce pot sa fac sa stearga datele mele?
va multumesc anticipat pt un ajutor cat mai promt
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@GermanAlex: tehnic vorbind, aveti dreptate. Insa GDPR este in principal un sistem de asigurare a calitatii: niste oameni (vii) iau datele personale din bazele "publice" ale firmei si lasa acolo niste ID-uri. Iar datele personale se pun in locuri in care doar 1-2 oameni au acces. Asta inseamna sa fii uitat, de fapt. Fiindca bazele "publice" ale firmei sunt copiate spre a fi vandute de angajati fara scrupule. e si locul de unde a pornit nemultumirea. Ceea ce utilizatorul trebuie sa inteleaga e ca jumatate din ceea ce I se petrece e din cauza lui. Faptul ca platesti nu te scuteste de repercursiuni.
mercenarul ,
In conformitate cu legislatia in vigoare, ar fi trebuit sa va spuna si de ce va refuza cererea, adica temeiul juridic. Au facut asta? Daca nu, puteti sa mergeti la autoritatea pentru protectia datelor de pe acum, depuneti cererea on-line pe site-ul institutiei, dureaza doua minute.

Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
În ceea ce priveste solicitarea dumneavoastră referitoare la ştergerea datelor cu caracter personal, în urma verificărilor întreprinse, considerăm că datele dumnevoastră nu pot fi şterse, deoarece datele cu caracter personal la care faceţi referire fac obiectul prelucrării pentru o perioadă de încă 3 ani de la încetarea contractului. Nu au oferit prea multe detalii. aici este un text din raspuns. din ce vad eu aici in text specifica CONSIDERAM.sa inteleg ca drepturile mele si legea in romania se face pe ce CONSIDERA o companie??//
multumesc
În ceea ce priveste solicitarea dumneavoastră referitoare la ştergerea datelor cu caracter personal, în urma verificărilor întreprinse, considerăm că datele dumnevoastră nu pot fi şterse, deoarece datele cu caracter personal la care faceţi referire fac obiectul prelucrării pentru o perioadă de încă 3 ani de la încetarea contractului. AICI ESTE O BUCATA DIN TEXT
Nu, aia nu este o declarare a scopului prelucrarii in conformitate cu GDPR. Puteti sa le scrieti linistit autoritatilor.

mercenarul a scris:

În ceea ce priveste solicitarea dumneavoastră referitoare la ştergerea datelor cu caracter personal, în urma verificărilor întreprinse, considerăm că datele dumnevoastră nu pot fi şterse, deoarece datele cu caracter personal la care faceţi referire fac obiectul prelucrării pentru o perioadă de încă 3 ani de la încetarea contractului. AICI ESTE O BUCATA DIN TEXT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? - retragere greoaie de pe site de matrimoniale Este legal ca un sait de matrimoniale pe care mi-am facut cont ,sa nu pot sterge contul decât daca trimit un fax cu explicații de ce vreau sa sterg contul si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat ... Sapte seven Sapte seven Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat toate facturile și am reziliat contractul cu cei de la Enel. Zilele trecute am primit o factura ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am 2 săptămâni de neliniste , simt ca o sa ma îmbolnăvesc ... AndreeLoredana AndreeLoredana Buna ziua! Am 2 săptămâni de neliniste , simt ca o sa ma îmbolnăvesc de la atâta stres. În urma cu 2 săptămâni m.am înscris la un joc ,pentru ... (vezi toată discuția)