avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... srl neplatitor de tva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

srl neplatitor de tva

se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva?
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 21:43, 23 Noiembrie 2009
Multumesc. Nu e deloc incurajator.
dan chiru a scris:

multumesc pt. raspunsul prompt. As mai avea o intrebare: cat ar dura ca timp inchiderea srlului existent si cat ar dura infiintarea unui nou srl neplatitor de tva si costurile aferente, (desigur estimativ).

Unele din raspunsuri referitoare la desfiintare SRL le gasesti la :
- [ link extern ]
- www.avocatnet.ro/content/for...

Raspunsuri referitoare la infiintare SRL :
- [ link extern ]

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3-5 zile(in tara , nu stiu daca este valabil si in Bucuresti) va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.
nfiintarea unui SRL este mult mai usoara in ziua de astazi datorita schimbarilor din legislatie si administratie realizate in ultima perioada de timp. Cu toate acestea trebuie sa acordati atentie si sa tratati cu seriozitate toate aspectele legate de infiintarea societatii comerciale cu raspundere limitata - SRL.

In cazul in care va decideti din lipsa de timp sa apelati la o firma de avocatura sau o alta persoana care sa va ajute la realizarea acestui proces (de regula prin imputernicire - procura), costul apelarii la o firma de avocatura sau eventual o persoana din domeniu este de circa 400 RON – 1500 RON. Aceasta suma depinde de persoana/firma pe care o imputerniciti sa se ocupe cu infiintarea firmei. De regula firmele mari de avocatura au tarife mai ridicate.

In cazul in care doriti sa infiintati firma singur, va trebui sa va documentati mai mult si sa urmati singuri pasii de mai jos si eventual alte cerinte cerute/modificate de catre autoritatile in cauza.

De asemenea, chiar daca apelati la o persoana/firma sa realizeze operatiile de constituire firma (infiintare SRL) pentru dv., este recomandabil sa intelegeti procesul si etapele de infiintare, inclusiv ce presupune completarea formularelor in cauza prin cererea de informatii de la institutiile corespunzatoare (cum ar fii ONRC - Biroul Unic).
Apropo de costuri va pot da urmatoarele detalii :
Costurile infiintarii unei firme difera in functie de valoarea capitalului social, numarul asociatilor si de numarul activitatilor pe care urmeaza sa le desfasoare respectiva societate.

Valoarea minima a capitalului social pentru infiintarea unui SRL este de 200 lei. Aceasta suma reprezinta aportul in numerar al asociatilor. La aceasta suma se adauga diversele taxe care trebuiesc achitate pentru infiintarea unei firme:

1.taxa cazier fiscal 20 lei (urgenta)

2. rezervare nume firma aproximativ 50 lei

3. taxa la Registrul Comertului, taxa de publicare in Monitorul Oficial, taxa de timbru judiciar, timbrul judiciar in valoare de 30 bani reprezinta toate taxele care se platesc la Registrul Comertului de aprox 300-500 lei , in functie de diversi factori : pot fi putin mai mari sau putin mai mici, in functie de anumite particularitati cum ar fi existenta sau nu a unui punct de lucru, autorizatii cerute etc.

4. taxa notariala pentru autentificare act constitutiv, specimen de semnatura, declaratii pe propria raspundere ale viitorilor asociati privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile legale prevazute de lege pentru a detine calitatea de asociati si administratori, aprox 400 lei (in functie de notar)
5. Capital social : cel putin 200 lei
Astfel ca pentru infiintarea unei firme aveti nevoie de aprox 1.000-1500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat mar putea costa ? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, Am si eu o intrebare ' Tocmai am terminat facultatea si asi dori sa imi deschid o firma de paza si protectie si o scoala de specializare si ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Ajutor firme! succes succes BUNA ZIUA! va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum procedez ca sa modific statutul unei societati, sa modific actul constitutiv sau sa schimb codul ... (vezi toată discuția)