Am greșit calculul unui concediu medical dar am semnătura de control financiar preventiv și a directorului economic. Pot fi tras doar eu la răspundere?
Buna ziua. Va rog sa imi spuneți si mie daca am gresit un medical si am semnătură controlului financiar preventiv si al directorului economic pot fi tras la raspundere doar eu? Va multumesc.
Tocmai asta este întrebarea.....cine a greșit? Pentru ca unul a întocmit actele care au fost greșite și doi si-au dat acordul ca acea greșeală este corecta....deci nu sunt toti trei vinovati in aceeasi masura? Sau seful este sef si fraierul plătește. Eu asta vreau sa stiu daca toti trei sunt vinovati legal si daca sar ajunge la penalizări nu ar trebui să plătească in mod egal toti.?
Codul Muncii
Art. 255
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.
Demisie
romavocar
am constatat un prejudiciu,am anuntat seful direct si personalu de la security.S-au luat declaratii de la persoanele respective care au confirmat ca s-au ... (vezi toată discuția)